Έξαλλη η Ουρανία Μιχαλολιάκου: Σε ποιους πέταξε νερό από το μπαλκόνι, αυτό είναι το κελί του πατέρα της

Σε ποιους πέταξε νερό η Ουρανία Μιχαλολιάκου από το μπαλκόνι του σπιτιού της; Τι κελί περιμένει τον πατέρα της στη φυλακή;

Δεν άρεσε στην Ουρανία Μιχαλολιάκου η παρουσία δημοσιογράφων και τηλεοπτικών συνεργείων έξω από το σπίτι του πατέρα της Νίκου μετά την ιστορική απόφαση του Εφετείου που καταδίκασε την Χρυσή Αυγή.

Όπως έγινε γνωστό από το Mega, κάποιοι δημοσιογράφοι επιχείρησαν να περάσουν την είσοδο της πολυκατοικίας και να συνομιλήσουν με την οικογένεια Μιχαλολιάκου, όμως ξαφνικά ήρθε νερό από τον τέταρτο όροφο της πολυκατοικίας και λίγο αργότερα οι παρευρισκόμενοι είδαν την Ουρανία Μιχαλολιάκου στο μπαλκόνι.

Υπενθυμίζεται ότι στο εν λόγω σπίτι μένει ο αρχηγός Χρύσης Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος, μαζί με τη σύζυγό του Ελένη Ζαρούλια, αλλά και την κόρη τους Ουρανία Μιχαλολιάκου, όπου και περιμένουν τις ποινές που θα αποφασίσει το Εφετείο.

Η Ουρανία Μιχαλολιάκου έχει κάνει πολλές φορές εμφανίσεις σε εκδηλώσεις της Χρυσής Αυγής, ενώ αίσθηση είχε κάνει και η επίθεση της Ουρανίας Μιχαλολιάκου στη Μαίρη Συνατσάκη.

Τονίζεται ότι υπάρχει διακριτική παρουσία της αστυνομίας στην είσοδο της πολυκατοικίας αλλά και ένα περιπολικό που ανά τακτά χρονικά διαστήματα κάνει περιπολίες στα στενά της περιοχής.

Τι κελιά περιμένουν τους Χρυσαυγίτες στη φυλακή

Μετά την απόφαση των ποινών των Χρυσαυγιτών και εφόσον διαταχθεί η προφυλάκισή τους, η ΕΛ.ΑΣ, έχει έτοιμο ειδικό σχέδιο, ώστε να τους συλλάβει για να τους οδηγήσει στις φυλακές.

Σε τι κελιά όμως θα μπουν τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης και ποιες θα είναι οι διαφορές τους από τους άλλους φυλακισμένους.

Το αναλυτικό ρεπορτάζ του «Βηματοδότη» δίνει τις απαντήσεις:

Σε ειδικά κελιά είτε στις γυναικείες φυλακές είτε στις δικαστικές φυλακές Κορυδαλλού (σε ειδική πτέρυγα) πρόκειται να μεταφερθούν οι κατάδικοι, πλέον, της Χρυσής Αυγής μόλις τους απαγγελθούν οι ποινές. Όπως εγκύρως έμαθα, τα κελιά ετοιμάζονται, αλλά μόλις εισέλθουν στο σωφρονιστικό κατάστημα άπαντες θα τεθούν σε… απομόνωση.

Όχι επειδή έκαναν κάποιο σωφρονιστικό παράπτωμα, αλλά λόγω των κανονισμών Covid, που προβλέπουν για όλους τους πρωτοεισερχόμενους κρατούμενους να παραμένουν σε απομόνωση για 14 ημέρες. Μόνοι τους δηλαδή στα κελιά χωρίς επισκέψεις, χωρίς προαυλισμό και οποιαδήποτε επαφή με άλλους κατάδικους.

Εκείνο που έμαθα επίσης είναι ότι οι καταδικασθέντες χρυσαυγίτες (όσοι απ΄αυτούς τελικά φυλακισθούν) θα προαυλίζονται (μόλις λήξει η απομόνωσή τους) ξεχωριστά από τους άλλους κατάδικους και τα κελιά τους θα είναι μακριά τόσο με τους κατάδικους του κοινού ποινικού δικαίου όσο και με τους κατάδικους ή υπόδικους για τρομοκρατικές ενέργειες, όπως για παράδειγμα, τα μέλη των Πυρήνων.

Να σημειώσω ότι οι περισσότεροι καταδικασθέντες Χρυσαυγίτες μόλις περάσουν την πύλη των φυλακών θα προωθηθούν στα κελιά που είχαν προφυλακιστεί και στο παρελθόν. Οι υπόλοιποι θα πάνε απέναντι στις δικαστικές φυλακές. Για όλους θα ισχύσουν τα μέτρα κράτησης. Δηλαδή χωρίς τηλέφωνο, χωρίς λάπτοπ και οτιδήποτε ηλεκτρονικό.

Σχέδιο για τη σύλληψή τους

Οι επόμενες ημέρες πάντως θα είναι ιδιαίτερα κρίσιμες για να δούμε ποιοι θα φορέσουν ξανά χειροπέδες και θα οδηγηθούν στις φυλακές, πιθανότατα στον Κορυδαλλό. Η Ελληνική Αστυνομία, μαθαίνω πως έχει ήδη εκπονήσει ειδικό σχέδιο για τις συλλήψεις των μελών της εγκληματικής οργάνωσης τα οποία θα πρέπει να οδηγηθούν στις φυλακές.

Είναι δεδομένο ότι σε κάποιους θα προσμετρηθούν ελαφρυντικά, κάποιοι άλλοι θα ζητήσουν αναστολή της ποινής και άλλοι θα καταθέσουν έφεση και μέχρι το επόμενο δικαστήριο θα ζητήσουν να μείνουν ελεύθεροι.