Αγριες Μέλισσες: Ο Δούκας παθαίνει καρδιακή προσβολή και η Ελένη το «σκάει» από τη φυλακή

Ο Λάμπρος επιχειρεί να μάθει ποιος είναι ο Μάνος Βόσκαρης και ποια είναι η σχέση του με τους Σεβαστούς

Συγκλονίζουν οι εξελίξεις στις τραγικές ζωές των αδερφών Σταμίρη στη σειρά «Άγριες Μέλισσες», ενώ τα επόμενα επεισόδια επιφυλάσσουν δυσκολίες όχι μόνο στη ζωή της Ελένης, που θα μείνει έγκυος στη φυλακή από τον Μάνο Βόσκαρη (ηθοποιός Βασίλης Μπισμπίκης) αλλά και στη ζωή της Ασημίνας, που θα απατήσει τον Νικηφόρο με τον γοητευτικό Μπάμπη, τον ατίθασο πρωτότοκο γιο του Κυριάκου. Και η τρίτη αδελφή Σταμίρη η Δρόσω δεν φαίνεται να βρίσκει διέξοδο στα προβλήματά της, αφού οι επιλογές της θα την φέρουν ανάμεσα σε δύο άνδρες, με αποτέλεσμα να βρεθεί σε τραγική κατάσταση στην Τρούμπα.

Η Ελένη είναι αποφασισμένη να πάει σε άλλη φυλακή με τη βοήθεια της Φωτεινής. Ο Μιλτιάδης αποκαλύπτει στον εμβρόντητο παπα-Γρηγόρη, την πραγματική αιτία όσων του συμβαίνουν. Ο Μελέτης γνωρίζεται καλύτερα με την Ανέτ και τη ζωή της στο Παρίσι αλλά το θέμα της Πηνελόπης εξακολουθεί να είναι αγκάθι ανάμεσα τους. Ο ερχομός του Μπάμπη θα φέρει τα πάνω κάτω στην ήρεμη οικογενειακή ζωή της Ουρανίας και του Κυριάκου, καθώς απ’ ότι φαίνεται ήρθε για να μείνει. Ο Δούκας νιώθει για πρώτη φορά αδύναμος από τον πόνο που νιώθει στο στήθος και παίρνει τη δύσκολη απόφαση να κατέβει στο χωριό για βοήθεια. Ο κλοιός γύρω του αρχίζει να στενεύει.

O Μπάμπης αποκαλύπτει στον Κυριάκο τον πραγματικό λόγο που ήρθε στο Διαφάνι. Ο πατέρας του δεν ξέρει πώς να αντιδράσει, βλέποντας ορατό τον κίνδυνο να μπλέξουν όλοι άσχημα. Η Ασημίνα προσπαθεί να ξαναβρεί τον παλιό της εαυτό στο πατρικό της, καθώς η κατάσταση στο σπίτι των Σεβαστών, με την εμφάνιση του Δούκα, είναι πιεστική για όλους. Ο Μπάμπης δείχνει γοητευμένος από εκείνη. Ο Δούκας, έχοντας γλιτώσει για άλλη μια φορά τη σύλληψη, αποφασίζει να παραδοθεί στον Γραμματικο παρά τις ανησυχίες του Κωνσταντή. Έτσι, βρίσκεται στο έλεος του εισαγγελέα, που αλλάζει τη συμφωνία και ζητάει ανταλλάγματα για να τον αθωώσει.

Η απόδραση

Η Φωτεινή ζητάει, για άλλη μια φορά, τη βοήθεια του Γκούμα για να μεταφερθεί η Ελένη σε άλλη φυλακή, ενώ ο Βόσκαρης βάζει τη Μαίρη να παρακολουθήσει τις κινήσεις του δεσμοφύλακα. Την ίδια στιγμή, ο Λάμπρος δέχεται ένα μυστηριώδες τηλεφώνημα που θα τον αναστατώσει. Η Χριστίνα έχει μια παρά τολμηρή ιδέα, που θα μπορούσε να γλιτώσει την Ελένη από τα δεινά της. Ο Λάμπρος, ύστερα από το ανώνυμο τηλεφώνημα, συναντά τον Βόσκαρη. Η Ελένη και η Φωτεινή προσπαθούν να αποτρέψουν τη Χριστίνα από το ν’ αποδράσει, αλλά εκείνη είναι αμετάπειστη. Ο Λάμπρος επιχειρεί να μάθει ποιος είναι ο Μάνος Βόσκαρης και ποια είναι η σχέση του με τους Σεβαστούς, ενώ n Ελένη ψάχνει τρόπο και κουράγιο να του πει την αλήθεια για όσα περνάει μέσα στη φυλακή από τον Βόσκαρη.

8.jpg

Παράλληλα, είναι αποφασισμένη να βοηθήσει τη Φωτεινή και τη Χριστίνα να αποδράσουν, καθώς ξέρει τον τρόπο για να το πετύχουν. Ο Λάμπρος, μετά την εξομολόγηση της Ελένης για όσα της συμβαίνουν, προσπαθεί με τον Σαράφη να την πάρουν από εκεί αλλά συναντούν εμπόδια. Εκείνη τον αποτρέπει να συνεχίσει τις προσπάθειες, με σκοπό να γλιτώσει από τον εφιάλτη που ζει. Το ίδιο βράδυ, ο Βόσκαρης φέρνει την Ελένη στο σπίτι του, βάζοντας στόχο να μάθει την πραγματική αιτία της δολοφονίας του Σέργιου. Η Ελένη, όμως, δεν θα κάτσει με σταυρωμένα τα χέρια και η «μονομαχία» τους θα έχει μόνο ένα νικητή.