Αναπληρωτής πρωθυπουργός Λιβύης σε Δένδια: Η Βουλής μας έκρινε ως μη νόμιμο το τουρκολιβυκό μνημόνιο

Αναπληρωτής πρωθυπουργός Λιβύης σε Δένδια: Η Βουλής μας έκρινε ως μη νόμιμο το τουρκολιβυκό μνημόνιο

Αναπληρωτής πρωθυπουργός Λιβύης σε Δένδια: Η Βουλής μας έκρινε ως μη νόμιμο το τουρκολιβυκό μνημόνιο

Την βαθιά ικανοποίηση του για τις δηλώσεις του αναπληρωτή Πρωθυπουργού της Λιβύης, Hussein Atiya Abdul Hafeez Al-Qatrani ότι το τουρκο-λιβυκό μνημόνιο κρίθηκε ως μη νόμιμο από τη Βουλή, εξέφρασε ο Νίκος Δένδιας.

«Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω, κύριε Αναπληρωτή Πρωθυπουργέ, για την ευθεία τοποθέτησή σας για το παράνομο “μνημόνιο” που υπεγράφη από τη Διοίκηση του GNA και την Τουρκία για τις θαλάσσιες ζώνες. Και να σας ευχαριστήσω που μου θυμίσατε αυτό που μας είναι ήδη γνωστό, την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων να μην κυρώσει αυτό το παράνομο “μνημόνιο”», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών μετά τη συνάντηση τους.

Παράλληλα ο Νίκος Δένδιας τόνισε στον αναπληρωτή Πρωθυπουργό της Λιβύης ότι η Ελλάδα είναι στη διάθεση της για να συμφωνήσουν οι δύο χώρες τις θαλάσσιες ζώνες τους. «Είχαμε φτάσει, άλλωστε, όπως πολύ σωστά μου είπατε, εξαιρετικά κοντά το 2010. Δεν απέμεναν παρά ελάχιστα πράγματα για να ολοκληρωθεί τότε αυτή η συμφωνία» τόνισε ο κ. Δένδιας, ο οποίος βρίσκεται στη Βεγγάζη για τα εγκαίνια του Προξενείου της Ελλάδας, λίγες ημέρες μετά τα εγκαίνια και Πρεσβείας στην Τρίπολη.

«Είμαστε εδώ για να ενεργοποιήσουμε όλο το πλαίσιο των συμφωνιών με τη Λιβύη και να συνάψουμε και καινούριες συμφωνίες για να βοηθήσουμε με όποιο τρόπο μπορούμε στην ανοικοδόμηση της χώρας πρόσθεσε ο κ. Δένδιας.

Τις επόμενες ημέρες φτάνει στην Αθήνα για συνομιλίες με την πολιτική και πολιτειακή ηγεσία ο Πρόεδρος του μεταβατικού Προεδρικού Συμβουλίου Μοχάμαντ Γιουνές Μένφι.

Σήμερα το απόγευμα θα βρίσκεται στην Τουρκία, συνοδεία μεγάλης αντιπροσωπείας της μεταβατικής κυβέρνησης, ο μεταβατικός Πρωθυπουργός της Λιβύης Αμπντούλ Χαμίντ Ντμπεϊμπά, ο οποίος θα γίνει δεκτός από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

To άρθρο Αναπληρωτής πρωθυπουργός Λιβύης σε Δένδια: Η Βουλής μας έκρινε ως μη νόμιμο το τουρκολιβυκό μνημόνιο δημοσιεύτηκε στο NewsIT .