Αναστάτωση Άγκυρας από την «προσέγγιση» Λίβυων υπουργών σε Γαλλία και Αίγυπτο – Τηλέφωνα Ερντογάν

Αναστάτωση Άγκυρας από την «προσέγγιση» Λίβυων υπουργών σε Γαλλία και Αίγυπτο – Τηλέφωνα Ερντογάν

O Ερντογάν εξέφρασε την ανησυχία του με τις κινήσεις του  Μπασάγα και Mισρί τις τελευταίες ημέρες

Τα όπλα σιώπησαν στη Λιβύη, τα κόμματα είναι στο τραπέζι για πολιτικές συνομιλίες. Ωστόσο, πρόσφατα, οι επισκέψεις του υπουργού Εσωτερικών της Λιβύης στη Γαλλία και την Αίγυπτο και η πρόσφατη στάση του προέδρου του Ανώτατου Συμβουλίου της Λιβύης, Μισρί, προκάλεσαν την ενόχληση στην Άγκυρα. Ο πρόεδρος Ερντογάν έπιασε το τηλέφωνο και κάλεσε τον Μπασάγα, τον Μισρί και τον υπουργό Άμυνας της Λιβύης Νεμβρούς για να τους… εκφράσει τη δυσαρέσκειά του, όπως σχολιάζουν τα ΜΜΕ στην Τουρκία.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο Ερντογάν εξέφρασε την ανησυχία του με τις κινήσεις του  Μπασάγα και Mισρί τις τελευταίες ημέρες. Το ταξίδι στο Παρίσι τις τελευταίες εβδομάδες και η συνάντηση με το Γάλλο υπουργό Εσωτερικών, το Γάλλο υπουργό Άμυνας και το Γάλλο υπουργό Εξωτερικών και μια συμφωνία ασφαλείας με μια γαλλική εταιρεία προκάλεσε αναστάτωση στην Άγκυρα.

Ο Ερντογάν ενοχλήθηκε όχι μόνο με την επίσκεψη στη Γαλλία αλλά και στην Αίγυπτο. Ο Μπασάγα τόνισε την αλληλεγγύη με την Αίγυπτο. Πηγές κοντά στον Ερντογάν δήλωσαν ότι ο Τούρκος πρόεδρος ζήτησε από τον Μπασάγα και Μισρί να αλλάξουν τη στάση τους.

Οι ίδιες πηγές θεωρούν ότι η Γαλλία και η Αίγυπτος προσπαθούν να αποκλείσουν την Τουρκία, προσπαθώντας να ορίσουν πρόεδρο της Λιβύης την Ακίλα Σαλίχ.