Απαγόρευση κυκλοφορίας: Κλείδωσε για τις 10 το βράδυ – Τι ώρα θα κλείνουν εστιατόρια, μπαρ

Ποια τα νέα μέτρα με απαγόρευση κυκλοφορίας;

Λίγη ώρα πριν από την σημερινή ανακοίνωση των κρουσμάτων και την έκτακτη συνέντευξη Τύπου Χαρδαλιά για το lockdown σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Ροδόπη προηγήθηκε πολύωρη -και όχι μια- σύσκεψη των λοιμωξιολόγων.

Σύμφωνα με πηγές του iEidiseis, οι καθηγητές της επιτροπής ανέλυσαν όλα τα δεδομένα και σε ότι αφορά την ώρα για την απαγόρευση της κυκλοφορίας κατέληξαν αντί για τις 00:30 να έρθει νωρίτερα και συγκεκριμένα στις 22:00.

Αν και υπήρξαν προτάσεις να μπούμε στο μοντέλο της Γαλλίας, δηλαδή, να μην κυκλοφορεί κανείς από τις 21:00 τελικά «κλείδωσε» η μια ώρα αργότερα και αυτό για να προλαβαίνουν οι πολίτες να είναι στο σπίτι τους την ώρα που θα τεθεί το μέτρο.

Όπως ανέφερε πηγή του iEidiseis, σκοπός είναι να κλείνει η εστίαση στις 21:00 και να έχουν τον χρόνο τόσο οι εργαζόμενοι όσο και οι πολίτες να είναι στο σπίτι τους στις 22:00.

Αυτή την πρόταση φαίνεται πως υιοθέτησε πλήρως και η κυβέρνηση η οποία αναμένεται να ανακοινωθεί την Παρασκευή από τον πρωθυπουργό και θα αναλυθεί στην συνέχεια από τον Νίκο Χαρδαλιά στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου.

Επιπλέον όσο αλλάζει ο καιρός και μπαίνουμε προς τον χειμώνα στόχος είναι τα μέτρα για τους κλειστούς χώρους να είναι όσο τον δυνατόν πιο αυστηρά. Και στην φαρέτρα των ειδικών υπάρχουν και επιπλέον περιορισμοί από όσα θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός.

Υπενθυμίζεται ότι σε καθεστώς lockdown εισέρχονται τρεις ακόμη περιφέρειες και συγκεκριμένα η Θεσσαλονίκη, η Λάρισα και η Ροδόπη, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του υπουργικού Συμβουλίου.

«Αύριο θα ανακοινώσω ένα νέο σχέδιο δράσης διάρκειας ενός μήνα» ανέφερε. «Θα ξαναπώ ότι ο στόχος μας παραμένει η αποφυγή ενός καθολικού lockdown για αυτό και θα προχωρήσουμε σε μια περαιτέρω ενίσχυση των στοχευμένων περιορισμών. Μια πολιτική η οποία όμως πρέπει να εφαρμοστεί με τρόπο απόλυτο» υπογράμμισε. Παράλληλα ανακοίνωσε ότι οι περιοχές της Θεσσαλονίκης, της Λάρισας και της Ροδόπης περνούν στο «επίπεδο 4» και θα ισχύσουν τα μέτρα για τις περιοχές που βρίσκονται «στο κόκκινο».

«Από σήμερα πρέπει να παρθούν κάποιες έκτακτες αποφάσεις. Θεσσαλονίκη, Ροδόπη και Λάρισα μπαίνουν στο κόκκινο, αυτό σημαίνει ότι αναστέλλονται οι περισσότερες λειτουργίες πλην όμως, τονίζω, του λιανεμπορίου και του σχολείου», τόνισε ο πρωθυπουργός.