Αποκάλυψη Ιγνατίου: Στρατηγική επιστροφή των ΗΠΑ στην Ανατολική Μεσόγειο

Οι ΗΠΑ έχουν στρατηγικά συμφέροντα να προστατεύσουν στην Ανατολική Μεσόγειο και θα επιστρέψουν στην περιοχή

Στις ΗΠΑ έχει αρχίσει η διαδικασία για τη μετάβαση εξουσίας από τον Ντόναλντ Τραμπ στο Τζο Μπάιντεν, που ενημερώνεται για όσα συμβαίνουν, ενώ ο απερχόμενος Πρόεδρος της Αμερικής εξακολουθεί να μην παραδέχεται την ήττα του, ενώ οι ΗΠΑ προετοιμάζονται να επιστρέψουν στην Ανατολική Μεσόγειο.

Όπως μετέδωσε από την Αμερική ο ανταποκριτής του Open TV Μιχάλης Ιγνατίου, ο Τζο Μπάιντεν ενημερώνεται για όλα τα θέματα. Παράλληλα, ο Ντόναλντ Τραμπ όπως ανακοινώθηκε είχε αποφασίσει να πάει στην Πενσιλβάνια με τον δικηγόρο του Ρούντι Τζουλιάνι για να λάβουν μέρος σε μια ειδική συνεδρίαση της πολιτειακής γερουσίας, αλλά πριν από λίγο ανακοινώθηκε ότι ακυρώθηκε λόγω του κορονοϊού.

Πάντως ενημέρωσε ότι θα συνεργαστεί σε ό,τι απαιτείται αυτή τη μεταβατική περίοδο και το πλέον σημαντικό είναι ότι ο νέος εκλεγμένος πρόεδρος θα ενημερώνεται από τις μυστικές υπηρεσίες για την κατάσταση που επικρατεί σε όλες τις χώρες του κόσμου, κάθε πρωί, ταυτόχρονα με τον πρόεδρο Τραμπ. Είναι πολύ σημαντική εξέλιξη, σημείωσε ο Μιχάλης Ιγνατίου, αν και η ενημέρωση αυτή θα έπρεπε να είχε ξεκινήσει από την επόμενη των εκλογών. Η ενημέρωση των μυστικών υπηρεσιών αφορά όλους τους πιθανούς κινδύνους εσωτερικούς και εξωτερικούς, όπως και τα πολεμικά μέτωπα σε όλον τον κόσμο.

Ο Ντόναλντ Τραμπ θα συνεχίσει τους δικαστικούς αγώνες αν και δεν φαίνεται να κερδίζει καμία δίκη. Μάλιστα σε ανάρτησή του έγραφε ότι το 79% των ψηφοφόρων πιστεύει ότι του έκλεψαν τη νίκη και σε άλλη ανάρτηση απαντά σε οπαδό του που αναφέρει ότι οι Ρεπουμπλικάνοι θα τον ψηφίσουν το 2024.

Όπως σημείωσε ο Μιχάλης Ιγνατίου, το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης ανέβηκε λόγω της νίκης Μπάιντεν. Ο νέος Πρόεδρος θα κυβερνήσει με σύνθημα η Αμερική επιστρέφει, και όπως επισήμανε, επιστρέφει στρατηγικά και αυτή η επιστροφή αφορά και τη Ανατολική Μεσόγειο. Ωστόσο, όπως επισήμανε ο Μιχάλης Ιγνατίου, για να γνωρίζουμε την πολιτική της Αμερικής στην Ανατολική Μεσόγειο πρέπει η νέα διακυβέρνηση να δημοσιοποιήσει την πολιτικής της για το Ισραήλ, καθώς οι Δημοκρατικοί είναι λίγο πιο συγκρατημένοι σε ό,τι αφορά στο Εβραϊκό κράτος. Βεβαίως θα συνεχιστεί η στήριξη, αλλά ο κ. Μπάιντεν θα ανοίξει την πόρτα που είχε κλείσει ο κ. Τραμπ στους Παλαιστίνιους.

Επισήμανε, επίσης, ότι ο κ. Μπάιντεν δεν θα κυβερνήσει με το συναίσθημα αλλά στη βάση όσων επιτάσσουν τα στρατηγικά συμφέροντα της Αμερικής και οι ΗΠΑ έχουν στρατηγικά συμφέροντα να προστατεύσουν στην Ανατολική Μεσόγειο.