Γρηγορόπουλος: Η ΕΛ.ΑΣ. φοβάται καταδρομικές επιθέσεις – Φρούριο η Αθήνα με 5.000 αστυνομικούς

Γρηγορόπουλος: Η ΕΛ.ΑΣ. φοβάται καταδρομικές επιθέσεις – Φρούριο η Αθήνα με 5.000 αστυνομικούς

Σε όλα τα κεντρικά σημεία της πόλης θα υπάρχουν αστυνομικοί που θα προχωρούν σε ελέγχους και προληπτικές προσαγωγές

«Φρούριο» θα θυμίζει σήμερα Κυριακή η Αθήνα, στο πλαίσιο των μέτρων της ΕΛ.ΑΣ. για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, με τους αρμόδιους αξιωματικούς να φοβούνται καταδρομικές επιθέσεις σε αστυνομικούς στόχους.

Η επίθεση στο Αστυνομικό Τμήμα Κολωνού «έδειξε» στην ΕΛ.ΑΣ. ότι οι δράστες είχαν «μηχανισμό» αιφνιδιαστικής συγκέντρωσης και δράσης, χρησιμοποιώντας στις μετακινήσεις τους Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και μηχανάκια. Η επίθεση χαρακτηρίζεται καλά οργανωμένη, ενώ τα χειρότερα απετράπησαν χάρη σε μία πληροφορία που διαβιβάστηκε στο κέντρο της Άμεσης Δράσης έγκαιρα. Τα πράγματα θα μπορούσαν να έχουν εξελιχθεί πολύ χειρότερα για τους αστυνομικούς, καθώς στο Τμήμα υπήρχαν λιγοστοί αστυνομικοί που πρόλαβαν να πάρουν ασπίδες και να παραταχθούν έξω από το Α.Τ. λίγα λεπτά πριν φτάσουν οι κουκουλοφόροι.

Στο σημείο έσπευσαν γρήγορα άντρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που πήραν σήμα από τη ΓΑΔΑ, οι οποίοι συνεπλάκησαν με τους νεαρούς. Πέντε αστυνομικοί τραυματίστηκαν, ενώ ένας εξ αυτών έσπασε το δάχτυλό του και ένας δεύτερος φέρει κατάγματα. Οι δράστες πήγαν αποφασισμένoι για «μάχη». Έριξαν τους αστυνομικούς από τις μηχανές και άρχισαν να εκτοξεύουν αντικείμενα.

Η Αστυνομία έχει εκπονήσει σχέδιο προκειμένου οι αστυνομικοί στόχοι να βρίσκονται σε επιφυλακή σήμερα Κυριακή, υπό το φόβο καταδρομικών επιθέσεων όχι μόνο στο κέντρο της Αθήνας αλλά και σε περιοχές εκτός κέντρου. Σε κλοιό θα βρίσκονται τα Εξάρχεια, όπου υπάρχουν καλέσματα από το πρωί για συγκεντρώσεις.

Το σχέδιο προβλέπει σαρωτικούς ελέγχους στα Εξάρχεια, προκειμένου οι αστυνομικοί να εξακριβώνουν εάν τα άτομα που κυκλοφορούν έχουν στείλει το σχετικό sms και εάν έχουν πάνω τους τα σχετικά έγγραφα μετακίνησης.