Δίκη Χρυσής Αυγής: Έφτασε στο Εφετείο Αθηνών η Μάγδα Φυσσα

Η δίκη της Χρυσής Αυγής φτάνει στο τέλος της μετά από 5,5 χρόνια. Πριν λίγη ώρα έφτασε στο Εφετείο Αθηνών η μητέρα του Παύλου Φύσσα για να ακούσει την απόφαση των δικαστών όπου η ίδια είχε βρεθεί πριν πεντέμιση χρόνια στο δικαστήριο για την υπόθεση του γιου της ζητώντας δικαίωση που έπεσε νεκρός από το μαχαίρι του Γιώργου Ρουπακιά στις 13 Σεπτεμβρίου 2013.

Στο χθεσινό της άρθρο στην εφημερίδα Αυγή η σύντροφος του Αλέξη Τσίπρα, Μπέτυ Μπαζιάνα σκιαγράφησε την εικόνα της Μάγδας Φύσσα, την οποία παρομοίασε με «κλαρί αλύγιστο».

Συγκεκριμένα έγραψε:

«Η εικόνα της Μάγδας στις 453 συνεδριάσεις της δίκης, όπου παρακολουθεί σαν κλαρί αλύγιστο, καμένο αλλά αλύγιστο, τους δολοφόνους του γιου της να υπεκφεύγουν, να ψεύδονται, να κρύβονται πίσω από σαθρές δικαιολογίες που η νεοναζιστική οργάνωση χρησιμοποιεί όλα τα αυτά τα χρόνια για να καλύπτει τα εγκλήματα της, άγγιξε ό,τι πιο εσωτερικό και βαθύ έχουμε μέσα μας και μετατράπηκε από μητέρα του Παύλου, σε μητέρα όλων μας».

Πριν από λίγη ώρα έφτασε στο Εφετείο Αθηνών η μητέρα του Παύλου Φύσσα

Και έκανε τον Παύλο αδερφό μας, όχι με την έννοια της συμπαράστασης και της αλληλεγγύης, αλλά με την βαθιά ευαισθητοποίηση για την αδικία και τον πόνο, με την ακέραιη αξιοπρέπεια στην εναντίωσή της απέναντι στη νεοναζιστική οργάνωση σε όλη της την ιεραρχία (και όχι μόνο στο δολοφόνο του παιδιού της) και με τη βουβή οργή και αγανάκτηση για την συγκάλυψη των προηγούμενων εγκλημάτων της Χρυσής Αυγής που οδήγησαν σε νέες δολοφονίες όπως αυτή του γιου της. Μόνο βαθιά αγάπη και εκτίμηση της αξίζει.

Για την ίδια τη Μάγδα, είναι χαρακτηριστικός ο ειλικρινής τρόπος βαθιάς ψυχής με τον οποίο αγκάλιασε, παρά τον προσωπικό της πόνο, κάθε ενέργεια συμπαράστασης και καταδίκης της νεοναζιστικής οργάνωσης, και έτσι δίκαια της αναγνωρίστηκε ο ρόλος του πρώτου συνδετικού κρίκου μιας αλυσίδας που ενώνει όλους μας – από όποιο κομμάτι του δημοκρατικού τόξου και αν προερχόμαστε- στον αγώνα ενάντια στο φασισμό και το ναζισμό».

Λίγο μετά τις 8 άρχισαν να μπαίνουν στην δικαστική αίθουσα δικηγόροι και δημοσιογράφοι, τα ονόματα των οποίων είναι καταγεγραμμένα σε λίστα, που είχε προηγουμένως ελεγχθεί από ειδικά σκυλιά της Αστυνομίας.

Στο Εφετείο Αθηνών έφτασε η Μάγδα Φύσσα για την απόφαση των δικαστών

Τα μέτρα που έχουν παρθεί στο Εφετείο

Δρακόντεια θα είναι τα μέτρα ασφαλείας σήμερα Τετάρτη 7/10 ενόψει της απόφασης του δικαστηρίου για την Χρυσή Αυγή. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, μετά από αλλεπάλληλες συσκέψεις στο υπουργείο προστασίας του Πολίτη τις τελευταίες δυο μέρες, οι επιτελείς της ΕΛΑΣ κατέληξαν σε σχέδιο ώστε να αποφευχθούν τυχόν επεισόδια τόσο έξω από το Eφετείο Αθηνών όσο και στην ευρύτερη περιοχή.

Συγκεκριμένα το εφετείο θα θυμίζει φρούριο καθώς περίπου 2.000 αστυνομικοί όλων των ειδικοτήτων θα πάρουν θέσεις σε κομβικά σημεία στην περιοχή. Παρατηρητές της ΕΛΑΣ θα αναλάβουν δράση από την ταράτσα του εφετείου αλλά και από γειτονικά κτήρια όπου θα ενημερώνουν το κέντρο επιχειρήσεων για ύποπτες κινήσεις που θα παρατηρούν.

Ακόμη ελικόπτερο και drone της ΕΛΑΣ θα εποπτεύουν από αέρα δίνοντας εικόνα και ενημέρωση στους επιτελείς της ΕΛΑΣ στο υπουργείο. Σύμφωνα με την τροχαία από νωρίς το πρωί θα τεθούν σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ευρύτερη περιοχή και ειδικά περιμετρικά του εφετείου, ενώ δεν θα επιτρέπεται η διέλευση και στάθμευση οχημάτων.