ΔΣΑ για Νέα Σμύρνη: Καμία ανοχή σε τέτοιες σκηνές βίας, αυτή την φορά εις βάρος αστυνομικού

ΔΣΑ για Νέα Σμύρνη: Καμία ανοχή σε τέτοιες σκηνές βίας, αυτή την φορά εις βάρος αστυνομικού

ΔΣΑ για Νέα Σμύρνη: Καμία ανοχή σε τέτοιες σκηνές βίας, αυτή την φορά εις βάρος αστυνομικού

Την έντονη αγανάκτηση του εκφράζει ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών “για τον συνεχιζόμενο κύκλο βίας και καταδικάζει απερίφραστα την άνανδρη επίθεση κατά αστυνομικού που έλαβε χώρα χθες, 09.03.2021 στη Νέα Σμύρνη“.

“Τέτοιες σκηνές βίας, εις βάρος αστυνομικού αυτή τη φορά, δεν έχουν καμία θέση σε μία δημοκρατική και ευνομούμενη Πολιτεία και δεν γίνονται ανεκτές από κανέναν μας. Ταυτόχρονα δε, προκαλούν θλίψη αλλά και ανησυχία σε κάθε δημοκρατικό πολίτη αυτής της Χώρας που επιθυμεί τη διατήρηση της κοινωνικής ειρήνης.

Δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στον τραυματία αστυνομικό καθώς και στους οικείους του και ζητούμε από τις αρμόδιες πολιτειακές και δικαστικές Αρχές να προχωρήσουν άμεσα σε πλήρη και σε βάθος διερεύνηση των γεγονότων που είδαν το φως της δημοσιότητας και την ταχεία απόδοση ευθυνών στους υπαιτίους” τονίζεται στην ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας.

Επίσης, στο πλαίσιο της θεσμικής αποστολής του δικηγορικού σώματος για την προάσπιση των θεμελιωδών δικαιωμάτων και της έννομης τάξης (άρθρο 5 παρ.1α του Κώδικα Δικηγόρων), ο Πρόεδρος του ΔΣΑ, Δημήτριος Βερβεσός, υπέβαλε σήμερα αναφορά ενώπιον της Προϊσταμένης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, ζητώντας τη διενέργεια κατεπείγουσας δικαστικής έρευνας για τη διακρίβωση αξιόποινων πράξεων και την απόδοση των κατά νόμο ευθυνών σε όποιους ανήκουν, σχετικώς με το περιστατικό της βίαιης επίθεσης εις βάρος αστυνομικού στην περιοχή της Νέας Σμύρνης χθες Τρίτη 9-3-2021.

To άρθρο ΔΣΑ για Νέα Σμύρνη: Καμία ανοχή σε τέτοιες σκηνές βίας, αυτή την φορά εις βάρος αστυνομικού δημοσιεύτηκε στο NewsIT .