Εγκαινιάστηκε με επιτυχία η νέα έκθεση του συλλόγου εικαστικών καλλιτεχνών Ελλάδος ” Ο ΑΠΕΛΛΗΣ ”

Aπό τις 5 εως τις 9 Οκτωβρίου 2020 διαρκεί η νέα έκθεση των μελών και φίλων του Συλλόγου Εικαστικών Καλλιτεχνών Ελλάδος ” Ο Απελλής ” στο δικό του χώρο τέχνης

στην Πλατεία Καρύτση 3 τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα προφύλαξης που ισχύουν .

Παρουσιάζονται δημιουργίες και εμνευσμένες συλλήψεις  των :Άρη Αποστολίκα,Αγαθής Γαλανοπούλου,Καίτης Τύμη,Ρουμπίνης Παπαλεξοπούλου,Μαριλένας Φωκά ,Μαίρης Κάρλου,Στέλλας Κάρλου,Μαρίας Μανουσιάδου,Ινούς Πάππα,Τάσου Πάππα,Χριστίνας Xαλιορή,Ειρήνης Παρασκευαίδου, Καίτης Γεωργούλα,Χρυσούλας Δεμάγκου  Γιώργου Σαρλή,Τάκη Καρατζά,Ελευθερίας Τζιάλλα-Μάντζιου , Θάλειας Αληφραγκή, Κλεοπάτρας Μανάτου, Γεώργιου  Mπαρτζιώκα, Ματίνας Βαρλάμου, Αννας Φαμέλη -Παπαποστόλου ,Σοφίας Φουντουλάκη, Καίτης Πανάγου ,Σοφίας Ζέρβα, Νικολέτας Τσάκου και άλλων .

O πρόεδρος του  Συλλόγου εικαστικών καλλιτεχνών –ιστορικός τέχνης Λεόντιος Πετμεζάς που προλόγισε την έκθεση την βραδιά των εγκαινίων επεσήμανε μεταξύ άλλων :Στην περιδιάβαση των ευφάνταστων καταθέσεων  που παρακολουθούμε εντάσσονται ενότητες με ρεαλιστικά και  υπερρεαλιστικά στοιχεία  που σχηματοποιημένα  αναφέρονται σε τόπους δράσης .Οι μικτές τεχνικές δημιουργούν μια ατμόσφαιρα που υιοθετείται  από την  γραφή με έμφαση στον  δυναμισμό των συνθέσεων και στην χροιά του χρώματος.

Η ταυτότητα των δομήσεων επικρατεί απέναντι στην  ανάδειξη που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ουσιαστική υπόσταση, και μεταφέρει αισθητικές λύσεις στην διαδρομή  .Πρόκειται για προσεγγίσεις που η έμπνευση τους παρουσιάζει χαρακτηριστικές  εικονίσεις  με πρωτοποριακό ρυθμό που αποκρυπτογραφούν παρακαταθήκες εξερεύνησης ,αισθαντικής σημασίας και πρακτικής .Με καθαρότητα θέσεων παραπέμπουν σε  χαράξεις που με εύληπτη αμεσότητα οδηγούν σε οδούς προέκτασης και σε  ιδεοληψίες  που ευπρόσδεκτα στηρίζουν την προοπτική της ολοκλήρωσης. Εμπεριέχουν  συμβολισμούς  που σχηματίζονται με  λιτές και αδρές γραμμές.

Mε  λεπτομέρεια και  απαράμιλλη διάθεση τονίζουν ενημερωτικά πως είναι προϊόντα μελέτης που αποκτά  μεγαλείο. Τα  μοτίβα παίζουν εναλλακτικούς  ρόλους  και  αναδύονται  μέσα από μια  εμπεριστατωμένη τεχνοτροπία   με διαστάσεις. Εκπέμπουν εσωτερικό φως και ενέχουν μια διορατική και εμβληματική  υφολογική συνέχεια.  Σκιαγραφούν μια συμπερασματική  αποτίμηση που αποτελείται από αναγωγές σε καίριες και ουσιαστικές στιγμές  που λειτουργούν βιωματικά με  αναφορές  που καταδύονται  και καταγράφονται  . Δίνουν την ευκαιρία στο θεατή να ενστερνιστεί την αμεσότητα που επιβάλλει η ύπαρξη και η παρουσία της διερευνητικής διαμεσολάβησης. Ο ιδιότυπος λόγος  ιδιαίτερα ευκρινής για την τονωτική μεγέθυνση  προσδίδει υπόσταση  στην  φύση  των  χαρακτήρων.

Περιγράφει  θεάσεις  που  λειτουργούν με  κίνηση προς μια διαδικασία  επισκόπησης. Η  αυθόρμητη  τεχνοτροπία που ακολουθούν οι δημιουργοί  εμπεριέχει έναν  έντονο συναισθηματικό προβληματισμό   που προκαλεί ερωτήσεις  ενώ  αμετάκλητα αποπνέει  συγκρίσεις για τις πτυχές του υλικού. Παραθέτει  φασματικά την  συνεργασία  με ένα  περιβάλλον που αναδεικνύει  το  κάλλος της ενσάρκωσης.

Η μορφοποίηση  με τις αλληλουχίες της  πράξης και  της συγγένειας  διατηρεί  την  διαχρονικότητα  των σχεδιασμών .