Εκλογές ΗΠΑ: Στήθος με στήθος Τραμπ – Μπάιντεν – Οι πολιτείες που κρίνουν τον επόμενο πρόεδρο

Η ολονυχτία στις ΗΠΑ συνεχίζεται με τις Πολιτείες-θρίλερ να παραμένουν αμφίρροπες. Η κατάσταση έχει ως εξής: Μπάιντεν 220 εκλέκτορες – Τραμπ 213

Για ισχυρή δυναμική του Ντόναλντ Τραμπ σε Πολιτείες που δεν ανέμεναν οι δημοσκόποι έκανε λόγο ο ανταποκριτής του Open TV στην Ουάσιγκτον Μιχάλης Ιγνατίου και όσο περνά η ώρα, φαίνεται ότι επιβεβαιώνεται πανηγυρικά ο Τραμπ που έχει κλείσει την ψαλίδα και πάει για τεράστια ανατροπή. Τα αποτελέσματα των αμερικανικών εκλογών δεν είναι καλά για τον Τζο Μπάιντεν εκτίμησε ο Μιχάλης Ιγνατίου και «πέφτει μέσα». Πρέπει να αναμένουμε τα αποτελέσματα στην Πενσυλβάνια, πρόσθεσε και εκτίμησε ότι θα χρειαστεί να περάσουν αρκετές ώρες για να μάθουμε ποιος θα είναι ο νικητής στις εκλογές στις ΗΠΑ.

Για την πολιτεία-κλειδί, στην οποία προηγείται ο Τραμπ με 526.000 ψήφους διαφορά, ο Μ. Ιγνατίου είπε ότι δύσκολα θα ανατραπεί η κατάσταση όταν καταμετρηθούν και οι επιστολικές ψήφοι, με τους 20 εκλέκτορες να καταλήγουν τελικά στον Ρεπουμπλικανό πρόεδρο.

Οπως μεταδίδει ο Μιχάλης Ιγνατίου, ο Ντόναλντ Τραμπ είναι ήδη στον Λευκό Οίκο και βρίσκεται σε «επιφυλακή» λαμβάνοντας τις ενημερώσεις από το επιτελείο του. Είναι έτοιμη και η αίθουσα που θα βγάλει λόγο, αν τελικά μιλήσει απόψε (σ.σ.: στην Ουάσιγκτον είναι μεσάνυχτα), ενώ ήδη έχουν φτάσει και κάποιοι υπουργοί, όπως ο υπ. Οικονομικών Στιβ Μνούτσιν.

Εξω από τον Λευκό Οίκο υπάρχουν συγκεντρωμένοι διαδηλωτές που αναμένουν την ανατροπή του Τραμπ από την εξουσία, ωστόσο, τα αποτελέσματα μέχρι στιγμής δεν είναι αυτά που περίμεναν… Παρόλα αυτά, δεν χάνουν την ελπίδα τους και ευελπιστούν ότι ο Μπάιντεν θα πάρει τις πολιτείες-κλειδιά και θα εκλεγεί πρόεδρος των ΗΠΑ…