Ελεύθερος ο Ψινάκης για το Μάτι με εγγύηση 20.000 ευρώ – «Είχαν ληφθεί όλα τα μέτρα», είπε στον ανακριτή

Τις επόμενες ημέρες το κατώφλι του ανακριτή αναμένεται να περάσουν για να απολογηθούν ο Ευάγγελος Μπουρνούς, η Ρένα Δούρου κ.ά. κατηγορούμενοι

Τον ισχυρισμό ότι είχαν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για την πρόληψη και την αποφυγή πυρκαγιών, προέβαλε, κατά πληροφορίες, στην απολογία του στον ανακριτή ο πρώην δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης, ο οποίος απολογήθηκε σήμερα στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων για αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος.

Μάλιστα, ο κατηγορούμενος πρώην δήμαρχος κατά τη διάρκεια της τετράωρης παραμονής του στο ανακριτικό γραφείο, υποστήριξε πως ουδέποτε ζητήθηκε η εκκένωση του Δήμου Μαραθώνα, η οποία μπορούσε όπως είπε να γίνει ανά πάσα στιγμή.

Ο Ηλίας Ψινάκης μετά την τετράωρη απολογία στον ανακριτή Αθ. Μαρνέρη αφέθηκε ελεύθερος με την καταβολή χρηματικής εγγύησης ύψους 20.000 ευρώ.

«Είχα οκτώ ερωτήσεις που έπρεπε να απαντηθούν νομικά και προσωπικά. Αυτά τα θέματα δεν αφορούν τη φονική πυρκαγιά, αλλά ό,τι είχαμε κάνει σαν Δήμος πριν. Κατάλαβα ότι ο ανακριτής είναι πάρα πολύ ενημερωμένος και ότι θα έχουμε ραγδαίες εξελίξεις», ανέφερε μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του ο κ. Ψινάκης.

Ο δικηγόρος του κ. Ψινάκη, Αλέξανδρος Λυκουρέζος δήλωσε: «Καταθέσαμε ένα υπόμνημα 42 σελίδων με 31 σχετικά έγγραφα με τα οποία αντικρούονται όλα τα σκέλη του κατηγορητηρίου. Η απολογία ήταν εξαντλητική και πιστεύουμε ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ενοχής». Ακόμη, ο έτερος δικηγόρος του κ. Ψινάκη, Δημήτρης Κουσιουρής τόνισε: «Ο κ. Ψινάκης με την κατάθεσή του υπηρέτησε την αλήθεια και μόνο την αλήθεια. Συνέδραμε ουσιαστικά το έργο του κ. ανακριτή το οποίο είναι εξαιρετικά διεισδυτικό».

Για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι που στοίχισε τη ζωή σε 102 συνανθρώπους μας κατηγορούνται συνολικά 20 άτομα. Όλοι τους αντιμετωπίζουν κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος, κατά περίπτωση, για εμπρησμό από αμέλεια, ανθρωποκτονία από αμέλεια κατά συρροή και διά παραλείψεως, καθώς και για σωματικές βλάβες κατά συρροή, δια παραλείψεως και από αμέλεια από υπόχρεους και μη.

Τις επόμενες ημέρες το κατώφλι του ανακριτή αναμένεται να περάσουν για να απολογηθούν ο Ευάγγελος Μπουρνούς, η Ρένα Δούρου κ.ά. κατηγορούμενοι.