Επίθεση με βιτριόλι: Ποια η σχέση του Στέλιου Κυμπουρόπουλου με την 34χρονη Ιωάννα

Η υπόθεση της άτυχης 34χρονης που δέχθηκε την επίθεση με βιτριόλι πριν από λίγο καιρό έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον όλης της Ελλάδας. Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος σχετίζεται με κάποιον τρόπο με την Ιωάννα.

“Ο κόσμος είναι μικρός”, λένε πολλοί και ίσως είναι αλήθεια. Σίγουρα όμως δε θα μπορούσε κάποιος εύκολα να φανταστεί πως ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Στέλιος Κυμπουρόπουλος και η Ιωάννα που δέχθηκε την επίθεση με το βιτριόλι γνωρίζονται.

Θυμίζουμε πως την ίδια στιγμή, η αστυνομία έχει στα χέρια της ένα νέο βίντεο ντοκουμέντο στο οποίο φαίνεται η μαυροφορεμένη.

Σύμφωνα όμως με το ρεπορτάζ του eReportaz.gr οι δύο νέοι γνωρίζονται και μάλιστα σχεδόν εδώ και δύο δεκαετίες, αφού η γνωριμία τους μετράει 19 ολόκληρα χρόνια!

Ήταν Σεπτέμβριος του 2001 όταν ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος και η Ιωάννα ύστερα από σειρά διαδικασιών εκπροσώπησαν τις Περιφέρειες και τα σχολεία τους στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα που ακούει στο όνομα “Βουλή των εφήβων” κι έγιναν λιλιπούτειοι βουλευτές για λίγες ημέρες!

Η Ιωάννα είχε εκπροσωπήσει την Αιτωλοακαρνανία, ενώ ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος ήταν έφηβος βουλευτής στο υπόλοιπο Αττικής. Έτσι, συμμετείχαν στις διεργασίες της ΣΤ’ Συνόδου της Βουλής των εφήβων με προεδρεύων της Βουλής τον Απόστολο Κακλαμάνη.

Το προφίλ της φυσικής αυτουργού που έκανε την επίθεση με βιτριόλι

Αυτό είναι το «προφίλ» της φυσικής αυτουργού της επίθεσης με βιτριόλι στην 34χρονη Ιωάννα στην Καλλιθέα, όπως το σκιαγραφούν οι Αρχές.

Κινήσεις, προετοιμασία, εκτέλεση και διαφυγή «επαγγελματικού επιπέδου» δείχνουν οι αναλύσεις των αξιωματικών της Ασφάλειας για τη μυστηριώδη γυναίκα με τη μάσκα που έριξε το βιτριόλι στο πρόσωπο της Ιωάννας. Οι έρευνες δυο εβδομάδων των αστυνομικών έδειξαν πως η επίθεση σχεδιάστηκε και πραγματοποιήθηκε από άνθρωπο που σε καμία περίπτωση δεν είναι μια νεαρή γυναίκα της διπλανής πόρτας.

34χρονη Καλλιθέα επίθεση με βιτριόλι εξελίξεις

Πλέον ο στόχος των ερευνών του ειδικού κλιμακίου της Ασφάλειας τροποποιήθηκε και δεν είναι να ταυτοποιηθεί η γυναίκα που είχε την εμμονή με την Ιωάννα, αλλά το άτομο που ανέλαβε να εκτελέσει το αρρωστημένο σχέδιο της. Με απλά λόγια οι αναλυτές εξετάζουν σοβαρά το σενάριο να πρόκειται για δύο διαφορετικές γυναίκες. Την ηθική και την φυσική αυτουργό. Η δράστης, όσο και αν μοιάζει απίστευτο, κινήθηκε με ψυχραιμία και συντονισμό που δεν θα μπορούσε να το κάνει οποιαδήποτε από τις 5 ύποπτες γυναίκες. Και αυτό γιατί όπως λένε οι αναλύτες:

  • -Προμηθεύτηκε, άγνωστο πώς και από που, βιτριόλι που δεν κυκλοφορεί στο εμπόριο.
  • -Είχε άριστη γνώση του χώρου εργασίας, της ώρας άφιξης της 34χρονης και των κινήσεων της όταν μπαίνει στο κτίριο. Φυσικά μετά από παρακολούθησεις πολλών ωρών.
  • -Έφτασε στη σημείο χωρίς κανείς να τη δει και το κυριότερο έφυγε σαν σκιά μέσα από δεκάδες διερχόμενους την ώρα του συμβάντος χωρίς να την προσέξει κανείς. Οι αστυνομικοί εκτιμούν πως είχε κάνει ειδική μελέτη των καμερών που υπάρχουν στην περιοχή και έτσι εμφανίστηκε και εξαφανίστηκε από την οδό Μπουμπουλίνας ακολουθώντας το ίδιο ακριβώς δρομολόγιο μέσω της Θησέως από το ρεύμα προς Αθήνα. Εξετάζεται αν χρησιμοποίησε ταξί, αυτοκίνητο ή ακόμα και το ενδεχόμενο να είχε συνεργό που την πήγε και την πήρε από το σημείο της επίθεσης.
  • -Πιθανότατα δεν έφερε πάνω της κινητό τηλέφωνο και για τις επικοινωνίες μάλλον να χρησιμοποίησε συγκεκριμένο καρτοτηλέφωνο που είχε από πριν σταμπάρει. Ο συγκεκριμένος θάλαμος που βρίσκεται σχετικά κοντά στην εταιρεία που εργαζόταν η Ιωάννα έχει μπει στο στόχαστρο των ερευνητών.
  • -Θεωρείται πολύ πιθανό να πρόκειται για αλλοδαπή γυναίκα με ιδιαίτερες γνώσεις σε τέτοιες ενέργειες, η οποία είτε γνώριζε την ηθική αυτουργό, είτε ήρθε σε επαφή μαζί της μέσω συνδέσμου ή ακόμα και του διαδικτύου.

Ένας συνάδελφος της άτυχης 34χρονης, που δέχθηκε πριν από λίγες μέρες την επίθεση με βιτριόλι στην Καλλιθέα, μίλησε στην εκπομπή Live News και περιέγραψε πως μάθανε το συμβάν στη δουλειά της, όταν μία κοπέλα ανέβηκε πάνω ενώ έκλαιγε και έτρεμε.

Όλο το βάρος των ερευνών πέφτει τώρα στον εντοπισμό αυτής της γυναίκας που δεν γνώριζε η Ιωάννα. Έλεγε, εκτιμούν οι αρχές, από την πρώτη στιγμή την αλήθεια ότι δεν την είχε δει ποτέ της και αυτό ενισχύει το σενάριο που μιλάει για δυο τουλάχιστον γυναίκες. Με αυτό το κόλπο η ηθική αυτουργός που ήθελε να εκδικηθεί και να τιμωρήσει την 34χρονη όχι μόνο εκτέλεσε το σχέδιο αλλά απέκτησε και ατράνταχτο άλλοθι παρά τις μαρτυρίες γνωστών της Ιωάννας ότι θα μπορούσε να ήταν αυτή η γυναίκα με τη μάσκα.