Θεοδωρικάκος στην παράδοση – παραλαβή του Υπουργείου Εσωτερικών: «Πανίσχυρη και διαχρονική η σχέση με Μητσοτάκη»

Θεοδωρικάκος στην παράδοση – παραλαβή του Υπουργείου Εσωτερικών: «Πανίσχυρη και διαχρονική η σχέση με Μητσοτάκη»

Δήλωση με ιδιαίτερη πολιτική σημασία έκανε ο Τάκης Θεοδωρικάκος παραδίδοντας στον νέο Υπουργό Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη. Αφού αναφέρθηκε στις μεταρρυθμίσεις και στο έργο που έχει γίνει στους τελευταίους 18 μήνες στο ΥΠΕΣ, ξεκαθάρισε ότι η σχέση του με τον πρωθυπουργό, τον οποίο ευχαρίστησε, είναι πανίσχυρη και διαχρονική και χαρακτήρισε ανάξια σχολιασμού δημοσιεύματα περί του αντιθέτου.

«Ως υπουργός Εσωτερικών ακολούθησα πάντα και εφήρμοσα την πολιτική της κυβέρνησης και τις κατευθύνσεις του Πρωθυπουργού. Πάντοτε, σε όλα τα θέματα, χωρίς καμία εξαίρεση. Σε μια πολύ δύσκολη περίοδο για τη χώρα αυτούς τους 18 μήνες, πετύχαμε στο Υπουργείο Εσωτερικών τις περισσότερες θετικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις υπέρ των πολιτών:

Την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού, επιλύοντας ένα θέμα που εκκρεμούσε σχεδόν για μισό αιώνα. Ενώνοντας τους Έλληνες. Πετυχαίνοντας μια τεράστια συναίνεση στο πολιτικό σύστημα της χώρας για πρώτη φορά, με 288 ψήφους. Νιώθω υπερήφανος γι’ αυτή τη ρύθμιση!», επισήμανε, επίσης, στην ομιλία του ο κ. Θεοδωρικάκος.

Βορίδης: Σύνθημα συνέχειας

Ο Μάκης Βορίδης παραλαμβάνοντας το Υπουργείο Εσωτερικών από τον Τάκη Θεοδωρικάκο διαβεβαίωσε με τη σειρά του ότι θα υπάρξει συνέχεια στο μεταρρυθμιστικό έργο του ΥΠΕΣ. Ο νέος Υπουργός Εσωτερικών μάλιστα τόνισε ότι δεν θα υπάρξει η παραμικρή ασυνέχεια και ανακοίνωσε ότι ήδη έχει δώσει εντολή για να κατατεθεί άμεσα η απαιτούμενη δήλωση στη Βουλή προκειμένου να συνεχισθεί η συζήτηση και η ψήφιση του νομοσχεδίου για τις προσλήψεις στο δημόσιο και τον εκσυγχρονισμό του ΑΣΕΠ, χωρίς καθυστερήσεις.

Ο κ. Βορίδης επισήμανε ότι για τον ίδιο αποτελεί δέσμευση η εφαρμογή του προγράμματος της ΝΔ και στο πλαίσιο αυτό θα συνεχίσει το «σπουδαίο», όπως το χαρακτήρισε, έργο που έχει συντελεστεί.

Πέτσας – Λιβάνιος – Καλαφάτης: Προτεραιότητα οι πολίτες 

«Ερχόμαστε να συνεχίσουμε ένα πολύ πετυχημένο έργο», επισήμανε και ο Υπουργός Αναπληρωτής Εσωτερικών κ. Στέλιος Πέτσας, ο οποίος τόνισε ότι ήδη έχει δοθεί εντολή για την καταγραφή και αντιμετώπιση των επιπτώσεων από τις χθεσινές (σ.σ. 04.01.2021) φυσικές καταστροφές σε Δήμους των Σερρών. Ο κ. Θεοδωρικάκος παραδίδοντας το Υπουργείο Εσωτερικών αναφέρθηκε στις μεταρρυθμίσεις και στο έργο που έχει γίνει στους τελευταίους 18 μήνες, ξεκαθάρισε ότι η σχέση του με τον πρωθυπουργό, τον οποίο ευχαρίστησε, είναι πανίσχυρη και διαχρονική και χαρακτήρισε ανάξια σχολιασμού δημοσιεύματα περί του αντιθέτου.

Ο υφυπουργός στον Πρωθυπουργό κ. Θεόδωρος Λιβάνιος έκανε αναφορά στο έργο που έχει γίνει και σημείωσε ότι το Υπουργείο Εσωτερικών έχει ευθεία αναφορά στην καθημερινότητα των πολιτών.

Ο υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης, χαρακτήρισε ουσιαστικότατο και σημαντικό το έργο που έχει παραχθεί το οποίο έχει σχέση, όπως είπε, και με την καθημερινότητα αλλά σε πολλές περιπτώσεις και με το μέλλον του τόπου.

To άρθρο Θεοδωρικάκος στην παράδοση – παραλαβή του Υπουργείου Εσωτερικών: «Πανίσχυρη και διαχρονική η σχέση με Μητσοτάκη» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .