Καιρός – Μήδεια: Διακοπές ρεύματος σε πολλές περιοχές της Αττικής – Η ανακοίνωση του ΔΕΔΔΗΕ

διακοπές ρεύματος

διακοπές ρεύματος

Η κακοκαιρία «Μήδεια» επελαύνει στην Αττική και τα προβλήματα δεν λείπουν, καθώς διακοπές ρεύματος σημειώθηκαν το βράδυ –ή και από νωρίτερα ακόμα– της Δευτέρας, 15.02.2021, σε πολλές περιοχές.

Η κακοκαιρία κτυπά με σφοδρότητα την περιοχή του Λεκανοπεδίου, προκαλώντας σωρεία προβλημάτων, με πιο σημαντικά αυτά που αφορούν στο δίκτυο ηλεκτρισμού. Σημειώθηκαν πολλές διακοπές ρεύματος, κυρίως από πτώσεις δέντρων και κλαδιών.

click4more: Καιρός – Μήδεια: Συγκλονιστικές εικόνες στην χιονισμένη Αθήνα – Οδοιπορικό του newsit.gr

Μέχρι στιγμής υπάρχουν αναφορές για πτώση του ηλεκτρικού ρεύματος στις περιοχές Εκάλη, Δροσιά, Νέα Ιωνία, Νέα Ερυθραία, Μαρούσι και Βάρη.

Τι λέει ο ΔΕΔΔΗΕ για τις διακοπές ρεύματος

«Ο ΔΕΔΔΗΕ ανακοινώνει πως σε συνέχεια των προβλημάτων που έχει δημιουργήσει στο Δίκτυο η σφοδρή κακοκαιρία Μήδεια, τις τελευταίες ώρες, έχουν προκληθεί και συνεχίζουν να προκαλούνται αρκετές ζημιές στο Δίκτυο από την πτώση δέντρων σε γραμμές Μέσης Τάσης σε αρκετές περιοχές της Αττικής.

Αναλυτικότερα, αυτή την ώρα προβλήματα ηλεκτροδότησης σημειώνονται στις περιοχές της Εκάλης, Δροσιάς, Ν. Ιωνίας, Ψυχικού, Αμαρουσίου και Βάρης, καθώς το επιπλέον βάρος από τη συνεχόμενη χιονόπτωση στα κλαδιά των δέντρων προκαλεί την πτώση τους και κατ΄επέκταση ζημιές στο Δίκτυο.

click4more: Καιρός – Μήδεια: Ισχυρή σύσταση Χαρδαλιά για εργαζομένους και κατοίκους στην Αττική

Τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ βρίσκονται από την πρώτη στιγμή της εκδήλωσης της σφοδρής κακοκαιρίας σε πλήρη ετοιμότητα και καταβάλλουν κάθε προσπάθεια για την όσο το δυνατόν αμεσότερη αποκατάσταση των ζημιών. Σημειώνεται ότι το βράδυ της Δευτέρας, ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κ. Σκρέκας και ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ κ. Α. Μάνος, επισκέφτηκαν τα Β. Προάστια της Αττικής, στις περιοχές όπου τα συνεργεία της Εταιρίας επιχειρούσαν για την επανηλεκτροδότησή τους.

Ταυτόχρονα, το τεχνικό προσωπικό του ΔΕΔΔΗΕ συνεχίζει τις προσπάθειες αποκατάστασης των βλαβών στη Εύβοια, για την επανηλεκτροδότηση χωριών από το κεντρικό τμήμα έως και το Βόρειο, δηλαδή από τη Χαλκίδα προς Άγιο Ιωάννη Ρώσο και τα ορεινά χωριά της Ιστιαίας καθώς υπάρχουν εκτεταμένες ζημιές στο Δίκτυο και πλήθος σπασμένων στύλων».

To άρθρο Καιρός – Μήδεια: Διακοπές ρεύματος σε πολλές περιοχές της Αττικής – Η ανακοίνωση του ΔΕΔΔΗΕ δημοσιεύτηκε στο NewsIT .