Κακός χαμός με Μητσοτάκη-Μαρέβα στην Πάρνηθα: Βόλτες με ποδήλατα και παράνομες μηχανές παρά το lockdown [φωτο, video]

Δείτε τις φωτογραφίες και τα βίντεο από τις βόλτες του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Μαρέβας στην Πάρνηθα που προκάλεσαν σάλο.

Πανικός επικρατεί στα social media με τη φωτογραφία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Πάρνηθα, όπου πήγε για ποδήλατο και φωτογραφήθηκε με 5-6 ακόμη άτομα, χωρίς μάσκες και μέτρα προστασίας.

Πολλές συζητήσεις έχει προκαλέσει η φωτογραφία του Κυριάκου Μητσοτακη με αναβάτες μηχανών οι οποίοι έκαναν motocross, η οποία τραβήχτηκε στην Πάρνηθα, την Κυριακή 29 Νοεμβρίου.

Οι αναβάτες των μηχανών που «έπεσαν» πάνω στον πρωθυπουργό φωτογραφήθηκαν μαζί του, κανείς δεν φορούσε μάσκα και δεν κρατούσε αποστάσεις…

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, σχετικά με τον θόρυβο που έχει προκληθεί για τις φωτογραφίες του πρωθυπουργού σε ζαχαροπλαστείο στη Θεσσαλονίκη αλλά και με ποδηλάτες στην Πάρνηθα, ο κ. Πέτσας διερωτήθηκε αν ο κ. Μητσοτάκης κατηγορείται «γιατί είναι ανθρώπινος» και πρόσθεσε ότι ποτέ δεν θα αρνηθεί να μιλήσει ή να φωτογραφηθεί με κάποιον.

«Ο κ. Τσίπρας ήταν στα κότερα με πούρα κι ο Μητσοτάκης στην Πάρνηθα και παίρνει ένα τσουρέκι», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Δεν πέρασαν ασχολίαστες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης οι ανέμελες φωτογραφίες του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Πάρνηθα μαζί με πέντε μοτοσικλετιστές, από την εκδρομή του πρωθυπουργικού ζεύγους στις 29 Νοεμβρίου.

Ούτε φυσικά βίντεο που παρουσιάζει τη Μαρέβα Γκραμπόφσκι, να παίρνει μια από τις μηχανές των παρευρισκόμενων που φωτογραφήθηκαν με τον πρωθυπουργό για να κάνει μια βόλτα.

Οι φωτογραφίες και τα βίντεο έχουν προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις στο twitter, καθώς πέρα από το ηθικό ζήτημα της ξέγνοιαστης εκδρομής ενώ η χώρα βρίσκεται εν μέσω lockdown και υγειονομικής κρίσης με περίπου 100 θύματα καθημερινά, με τεράστιες ελλείψεις σε ΜΕΘ και ασφυξία στο ΕΣΥ, το πρωθυπουργικό ζεύγος φαίνεται να μην τηρεί τα επιβεβλημένα υγειονομικά μέτρα, όπως οι αποστάσεις, οι μάσκες και ο περιορισμός στις μετακινήσεις.

Ο πρωθυπουργός καταστρατηγεί, όχι μόνον τους περιορισμούς λόγω πανδημίας, αλλά και την περιβαλλοντική νομοθεσία, επισημαίνει με δήλωσή του ο βουλευτής του ΜέΡΑ25, Κρίτων Αρσένης, σχολιάζοντας την εμφάνιση του πρωθυπουργού και της συζύγου του στην Πάρνηθα.

Όπως αναφέρει και σε ανάρτησή του στα social media, την οποία συνοδεύει με το βίντεο όπου η σύζυγος του πρωθυπουργού Μαρέβα κάνει Μότο Κρος στην Πάρνηθα, «απαγορεύεται η άθληση με μηχανοκίνητα μέσα σε Εθνικούς Δρυμούς και Δάση» και καεί τον πρωθυπουργό «να ξεκαθαρίσει που ήταν και σε τι δραστηριότητες συμμετείχε».

Στην Ελλάδα οι “νεοφιλελεύθεροι” χρηματοδοτούνται από το κράτος. Εμείς… από εσάς ! Στήριξε την ανεξαρτησία του tvxs.gr, κάνοντας κλικ εδώ.

Με τη δήλωσή του παράλληλα εξηγεί: «Χθες είδαμε όλοι τον κ. Μητσοτάκη με τη σύζυγό του να κάνουν μοτο κρος και ποδήλατο στην Πάρνηθα. Επειδή απαγορεύεται η άθληση με μηχανοκίνητα μέσα σε Εθνικούς Δρυμούς και Δάση, καλώ τον Πρωθυπουργό να ξεκαθαρίσει που ήταν και σε τι δραστηριότητες συμμετείχε. Είναι προκλητικό, τη στιγμή που οι πολίτες βιώνουν περιορισμούς στην άσκηση των συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων τους, ο Πρωθυπουργός να καταστρατηγεί, όχι μόνον τους περιορισμούς αυτούς, αλλά και την περιβαλλοντική νομοθεσία».

Δείτε μερικά από τα σχόλια στο twitter: