«Καμπανάκι» Καπραβέλου: Δεν έχει γίνει ακόμα έκρηξη κρουσμάτων στην Αθήνα – Προσοχή μέχρι τέλος Απριλίου

«Καμπανάκι» Καπραβέλου: Δεν έχει γίνει ακόμα έκρηξη κρουσμάτων στην Αθήνα – Προσοχή μέχρι τέλος Απριλίου

«Καμπανάκι» Καπραβέλου: Δεν έχει γίνει ακόμα έκρηξη κρουσμάτων στην Αθήνα – Προσοχή μέχρι τέλος Απριλίου

Για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού μίλησε το πρωί της Τρίτης στον ΑΝΤ1 ο Διευθυντής της Β΄ ΜΕΘ του «Παπανικολάου» Νίκος Καπραβέλος. Αναφερόμενος στην επιδημιολογική εικόνα στο λεκανοπέδιο της πρωτεύουσας, σημείωσε ότι «Δεν έχει γίνει ακόμα έκρηξη κρουσμάτων στην Αθήνα, όπως στη Θεσσαλονίκη».

Ο Διευθυντής Β΄ ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου” της Θεσσαλονίκης τόνισε δε πως ήταν λάθος η στρατηγική «να κυνηγήσουμε την ανθρώπινη δραστηριότητα και όχι το κρούσμα». Επικαλέστηκε μάλιστα το παράδειγμα της Ιαπωνίας των 120 εκατομμυρίων κατοίκων, η οποία έχει περίπου τον ίδιο αριθμό θανάτων με τη χώρα μας.

Click4more: Άρση lockdown: Χαλάρωση από το Σάββατο – Τα μέτρα που «ανοίγουν» λιανεμπόριο και σχολεία

«Δεν είναι ώρα για πειραματισμούς», προειδοποίησε ο κ. Καπραβέλος, καθώς μία «λάθος τακτική θα οδηγήσει σε έκρηξη του ηφαιστείου». Είπε πως κάποια μέτρα, που αποδείχτηκαν αναποτελεσματικά, μπορούν να αρθούν, ωστόσο πρέπει να υπάρχει εγρήγορση.

Click4more: Κορονοϊός: Άνοιγμα λιανεμπορίου και σχολείων, με ασφυκτικά γεμάτα νοσοκομεία – Πώς θα περιοριστεί ο κίνδυνος

Σε ό,τι αφορά τα self tests, υπογράμμισε πως πρέπει να αξιοποιηθούν σωστά. Το ζήτημα, είπε, είναι το πώς θα γίνει η διαχείριση των κρουσμάτων, εξηγώντας πως με τη μαζική χρήση των self tests, ο αριθμός των κρουσμάτων μπορεί να φθάσει στις 15.000. Παράλληλα, σημείωσε πως αν κάποιος δεν κάνει σωστά το self test, μπορεί να προκύψει αποτέλεσμα που θα είναι ψευδώς αρνητικό. Προϋπόθεση για τη σωστή αξιοποίηση των self tests, σύμφωνα με τον κ. Καπραβέλο, είναι η ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του, ο Νίκος Καπραβέλος προειδοποίησε πως μέχρι το τέλος Απριλίου η Αθήνα πρέπει να προσέξει πάρα πολύ οποιοδήποτε άνοιγμα δραστηριότητας.

Με πληροφορίες από ΑΝΤ1

To άρθρο «Καμπανάκι» Καπραβέλου: Δεν έχει γίνει ακόμα έκρηξη κρουσμάτων στην Αθήνα – Προσοχή μέχρι τέλος Απριλίου δημοσιεύτηκε στο NewsIT .