Καρέ καρέ η τρελή πορεία! – Αυτοκίνητο καρφώνεται στο Μεγάλο Τζαμί της Μέκκα (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε αυτές τις περίεργες εποχές όπου η τρομοκρατία επανεμφανίζεται δυναμικά στο προσκήνιο, κάθε τι που συμβαίνει χρήζει διεξοδικής έρευνας… Συγκεκριμένα, λοιπόν, μετά τον σάλο των τρομοκρατικών επιθέσεων στην Γαλλία, οι οποίες ακολούθησαν την δημοσίευση των σκίτσων του Μωάμεθ, χθες είχαμε ένα περίεργο περιστατικό στην Σαουδική Αραβία.

Ένας συνδυασμός λήψεων που τραβήχτηκαν από ένα βίντεο που κοινοποιήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνει ένα επιταχυνόμενο αυτοκίνητο να συντρίβεται σε μια πόρτα στο Μεγάλο Τζαμί της Μέκκα.

Το βίντεο καταγράφει τη δραματική στιγμή που ένα αυτοκίνητο με μεγάλη ταχύτητα στην νότια πλατεία της αυλής του Μεγάλου Τζαμιού στη Μέκκα, καρφώνεται κυριολεκτικά σε μια από τις πόρτες την Παρασκευή το βράδυ.

Στη συνέχεια, οι αρχές ασφαλείας της Σαουδικής Αραβίας συνέλαβαν έναν άντρα τον οποίον έβγαλαν από το αυτοκίνητο, ανέφερε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SPA.

Σύμφωνα με αναφορές, το αυτοκίνητο κινήθηκε με μεγάλη ταχύτητα σε έναν δρόμο που περιβάλλει τη νότια πλατεία του Μεγάλου Τζαμιού, επίσης γνωστό ως Masjid Haramain, πρόσθεσε το SPA, αναφέροντας τον επίσημο εκπρόσωπο της περιοχής της Μέκκας, Σουλτάνο Αλ Ντοσάρι. Είπε ακόμη ότι το περιστατικό συνέβη περίπου στις 10:30 μ.μ.

Κανείς δεν τραυματίστηκε στο συμβάν. Οι ερευνητές δήλωσαν ότι ο οδηγός του αυτοκινήτου ήταν Σαουδάραβας πολίτης που ήταν «σε ανώμαλη κατάσταση».

Ο δράστης παραπέμπεται στην Εισαγγελία, ανέφερε..

Οι συνειρμοί πολλοί, αλλά ο κυριότερες σε τέτοιες περιόδους είναι αν το περιστατικό είχε να κάνει με αντίμετρα ή επρόκειτο για κάποιους είδους φρενοβλάβεια του δράστη.