Καραντίνα: Αυτά είναι τα σχέδια για εναλλασσόμενα lockdown. Μέχρι πότε 21 μέρες lockdown, 14 έξω [video]

Τι λένε τα σχέδια που επεξεργάζεται η επιτροπή λοιμωξιολόγων για εναλλασσόμενα lockdown μέχρι τον Μάρτιο; Σενάρια που δεν θέλουν να βγουν ακόμα στο φως.

Ένα σχέδιο που δείχνει πως οι υγειονομικές αρχές προετοιμάζονται για κάθε ενδεχόμενο και που δείχνει πως μάλλον αυτό δεν είναι το τελευταίο lockdown για τον κορονοϊό, που βιώνουμε, αποκάλυψε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του Τμήματος Χημικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Ειδικότερα, ο κ. Σαρηγιάννης μίλησε για εναλλασσόμενα lockdown μέχρι τον Μάρτιο για να περιοριστεί η διασπορά του κορονοϊού.

Συγκεκριμένα, ο κ. Σαρηγιάννης είπε στο OPEN το πρωί της Κυριακής 8 Νοεμβρίου, δεύτερη μέρα καραντίνας πως «η δική μας πρόταση είναι εναλλασσόμενα “μινι” lockdown.

Έχουμε φτιάξει ένα σχήμα με 21 μέρες lockdown, 14 μέρες ανοιχτά, που μετά από τρεις με τέσσερις κύκλους μας βγάζει μέχρι τέλος Μαρτίου, με περίπου 500-600 κρούσματα την ημέρα.

Αυτό νομίζω είναι σημαντικό για την αποσυμπίεση του ΕΣΥ.

Αν ακολουθήσουμε αυτό το σχήμα θα “στοιχίσει” 200 περίπου κλίνες ΜΕΘ για κορονοϊό και έχουμε τη δυνατότητα να το διαχειριστούμε».

«Η εικόνα της διασποράς είναι πολύ μεγάλη», έσπευσε να εξηγήσει ο κ. Σαρηγιάννης.

Εξάλλου, ο κ. Σαρηγιάννης προβλέπει μείωση των κρουσμάτων μετά τις 10 Νοεμβρίου.

«Περιμένουμε κορύφωση στις 10 Νοεμβρίου για τα κρούσματα, ίσως ξεπεράσουν τα 3.000», είπε ο κ. Σαρηγιάννης και συμπλήρωσε πως «μετά θα έχουμε αποσυμπίεση».