Κορονοϊός – Μητσοτάκης: Τα νέα μέτρα για την αποφυγή οριζόντιου lockdown

Τα νέα μέτρα ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, τα οποία θα έχουν ισχύ έναν μήνα με στόχο να αναχαιτιστεί η διασπορά του κορονοϊού – Τι ισχύει στην εστίαση

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε τα νέα μέτρα της κυβέρνησης, με στόχο να αναχαιτιστεί η διασπορά του κορονοϊού. Υπενθυμίζεται ότι ήδη η Θεσσαλονίκη, οι Σέρρες, η Ροδόπη, η Λάρισα βρίσκονται στο επίπεδο συναγερμού 4, τελώντας σε mini lockdown, ενώ η Αττική βρίσκεται σε πορτοκαλί συναγερμό.

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε τα συλλυπητήρια του στις οικογένειες των δύο παιδιών που χάθηκαν από τον σεισμό στη Σάμο και αναφέρθηκε στην επικοινωνία του με τον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν.

Αναφορικά με τα μέτρα για τον κορονοϊό, τόνισε ότι δυστυχώς τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως περίμενε πριν από έναν μήνα. «Επιβάλλεται να θέσω εκ νέου την υγεία και την ασφάλεια των Ελλήνων πάνω από κάθε επιλογή. Είναι η ώρα των πολιτικών αποφάσεων», είπε τονίζοντας τη δυσκολία της διαχείρισης του δεύτερου κύματος της πανδημίας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε ότι πρέπει να δράσουμε τώρα προληπτικά για να προλάβουμε την περίοδο των Χριστουγέννων. «Δεν καταφέραμε να τιθασεύσουμε τον εφησυχασμό. Από την Τρίτη το πρωί η επικράτεια χωρίζεται σε δύο ζώνες, επιτήρησης και αυξημένου κινδύνου. Στην πρώτη ζώνη διευρύνονται τα εξής μέτρα: χρήση μάσκας παντού, περιορισμός κυκλοφορίας από τις 12 ως τις 5, τηλεργασία στο 50% και πλήρης τηλεκπαίδευση στα πανεπιστήμια».