Κορονοϊός: 16.364 rapid test στην Αττική από τις αρχές Μαρτίου έως σήμερα

rapid test

rapid test

Στοχευμένα και μεθοδικά ενισχύεται το δίχτυ προστασίας των πολιτών κατά του κορονοϊού, μέσω της πρόληψης, επισημαίνει ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης.

Αφορμή η ολοκλήρωση της Α΄ φάσης της Δράσης «Ιπποκράτης», κατά την οποία διενεργήθηκαν 16.364 τυχαιοποιημένες δειγματοληψίες για κορονοϊό με τη διαδικασία του rapid test σε όλη την Αττική από τα εξειδικευμένα κλιμάκια ιατρών και νοσηλευτών της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ.

Τα rapid test και η δεύτερη φάση

Ακολουθεί η δεύτερη φάση με πιο στοχευμένους ελέγχους σε περιοχές ιδιαίτερα επιβαρυμένες επιδημιολογικά, όπως αύριο στο Πεδίο του Άρεως, (9 πμ – 2.30 μμ), στη συμβολή των οδών Μαυροματαίων και Λεωφ. Αλεξάνδρας 9.

Click4more: Αλλαγές στο όριο ατόμων στα καταστήματα! Ανοίγουν λύκεια και πρακτορεία ΟΠΑΠ – Τι ανακοίνωσε ο Χαρδαλιάς για Θεσσαλονίκη, Αχαΐα και Κοζάνη

Αναφορικά με την Α΄ Φάση της Δράσης η οποία ξεκίνησε στις αρχές Μαρτίου, έως και σήμερα διενεργήθηκαν έλεγχοι σε περισσότερους από 26 Δήμους της Αττικής, ενώ σε 3.656 ανήλθαν οι έλεγχοι το διάστημα 2-9 Απριλίου. Έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν σε όλες τις Δομές της Περιφέρειας, σε συνεργασία με τους κατά τόπους αρμόδιους αντιπεριφερειάρχες και σε 22 Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων, σε κοινωνικές δομές, σε ειδικά σχολεία και σε πολίτες με κινητικά προβλήματα. Τα θετικά περιστατικά, επανεξετάστηκαν άμεσα και με μοριακή τεχνική.

Όλα τα αποτελέσματα καταγράφηκαν στην Εθνική Πλατφόρμα και ενημερώθηκε ο ΕΟΔΥ στο πλαίσιο της συνεργασίας με το Κέντρο Επιχειρήσεων της Περιφέρειας και του ΙΣΑ του οποίου συντονιστής είναι ο Δρ. Πάνος Ευσταθίου.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

To άρθρο Κορονοϊός: 16.364 rapid test στην Αττική από τις αρχές Μαρτίου έως σήμερα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .