Κορονοϊός – Tik Talk: «Κόπηκε» η εκπομπή του Σρόιτερ στον Alpha με τον Γρηγόρη Πετράκο

Δεν προβλήθηκε, όπως ήταν προγραμματισμένη, η εκπομπή «Tik Talk» με τον Αντώνη Σρόιτερ για τους αρνητές του κορoνοϊού στον Alpha. Η αντίδραση του Γρηγόρη Πετράκου και το βίντεο που δημοσίευσε στο Facebook

Αλλαγή της τελευταίας στιγμής έγινε το βράδυ της Πέμπτης (29/10) στο πρόγραμμα του Alpha, αφού η εκπομπή «Tik Talk» με τον Αντώνη Σρόιτερ δεν προβλήθηκε ποτέ. Το θέμα ήταν «κορονοϊός και θεωρίες συνωμοσίας», με καλεσμένους τον καθηγητή λοιμωξιολογίας, Νικόλαο Σύψα, τον μουσικό Γρηγόρη Πετράκο και τον παιδίατρο/λοιμωξιολόγο Ιωάννη Καβαλιώτη.

Τελικά, η ενημερωτική εκπομπή αντικαταστάθηκε από την ξένη ταινία «Ένοχο μυστικό». Η αλλαγή έγινε και στο πρόγραμμα του σταθμού, που υπάρχει στην επίσημη σελίδα του, αλλά το τρέιλερ της εκπομπής είναι ακόμα on air, στο επίσημο κανάλι του Alpha στο Youtube, αλλά και στα social media του Αντώνη Σρόιτερ.

Η ανάρτηση του Γρηγόρη Πετράκου

Με μία ανάρτηση στο προσωπικό του προφίλ στο Facebook, ο τραγουδιστής Γρηγόρης Πετράκος σχολίασε το παραπάνω συμβάν: «Τελικά, μάλλον ο Σύψας όσο μοντάζ κι αν κάνανε δεν μπόρεσε να βάλει τα πράγματα στη θέση τους και η εκπομπή κόπηκε. Ένα πράγμα δεν μπορείς να νικήσεις. Την Αλήθεια».

Την ίδια ώρα, αρκετοί χρήστες των social media και υποστηρικτές των παραπάνω απόψεων αντέδρασαν έντονα με αυτή την κίνηση του Alpha, κατηγορώντας το κανάλι, τον παρουσιαστή και τα ΜΜΕ γενικότερα για έλλειψη αντικειμενικότητας.

katagrafi4632.png
katagrafi632.png

Γρηγόρης Πετράκος: Η «έρευνα» του τραγουδιστή για τον κορονοϊό

Μία μέρα πριν, ο Γρηγόρης Πετράκος δημοσίευσε ένα βίντεο στο προσωπικό του προφίλ στο Facebook, το οποίο έγινε αμέσως viral. Σύμφωνα με τον ίδιο, το βίντεο διάρκειας 24 λεπτών είχε στόχο να γνωστοποιήσει στον κόσμο τις απόψεις του ακέραιες, σε περίπτωση που η παραγωγή της εκπομπής παραποιήσει ή κόψει σημαντικές θέσεις του.

«Σήμερα τα μεσάνυχτα στην εκπομπή του Σρόιτερ θα δείξει τη συνέντευξη, στην οποία συμμετείχα εγώ, ο κορυφαίος λοιμοξιολογος κ. Καβαλιώτης και ο Σύψας. Επίσης, υπάρχει παρέμβαση του γιατρού Βόβολη. Η συνέντευξη έγινε πριν ένα μήνα. Δεν ξέρω γιατί άργησε τόσο να βγει, ίσως για να έρθουμε στα 1500 κρούσματα ενώ τότε μιλούσαμε εμείς για 400. Είδα το τρέιλερ της εκπομπής και φυσικά ο τίτλος είναι “κορονοϊός και θεωρίες συνομωσιας”.Εγώ στην συνέντευξη είπα ακριβώς όσα είδατε στο χθεσινό μου βίντεο. Γι’ αυτό και το δημοσίευσα χθες. Για να επιβλέπω εγώ το μοντάζ. Ώστε σήμερα το βράδυ, αν το μοντάζ του καναλιού έχει κάνει τα δικά του εσείς να ξέρετε ακριβώς ποια ήταν η δική μου πρόθεση. Για να είμαι δίκαιος ο κ. Σρόιτερ ήταν ευγενέστατος και κάναμε μια πολύ καλή κουβέντα για όλα. Ελπίζω το ίδιο ευγενικοί να είναι και οι άνθρωποι του καναλιού στο μοντάζ» έγραψε ο τραγουδιστής στην ανακοίνωσή του.

Ο Γρηγόρης Πετράκος αποδέχεται ότι υπάρχει η Covid-19, αλλά δεν πιστεύει ότι αποτελεί πανδημία και ενίσταται, όπως λέει σε βίντεο που δημοσίευσε, στην ελίτ κάποιων επιστημόνων που υποκινούνται από την πολιτική. Μάλιστα, όπως λέει οι θάνατοι τους πρώτους μήνες του 2020 ήταν λιγότεροι από το 2019 παρά το γεγονός ότι είχαμε την πανδημία.