Κορωνοϊός: Μάσκα μέχρι την… άνοιξη

Μέσα από συνέντευξη του ο υπουργός Υγείας έκανε έκκληση στους ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας και τις ευπαθείς ομάδες να προσέξουν ιδιαίτερα. Τόνισε πως με πιστή τήρηση των μέτρων θα μειωθούν τα θετικά κρούσματα. Επίσης τα νοσοκομεία της χώρας φαίνεται να φτάνουν το όριο τους με τον κορωνοϊό να εξαπλώνεται όλο και περισσότερο.

Με μάσκα κυκλοφορούμε σίγουρα μέχρι την άνοιξη λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού όπως έκανε γνωστό ο υπουργός Υγείας όπου και τόνισε ότι η ασφαλής οδός για να βγούμε από την καραντίνα είναι να τηρήσουμε τους υγειονομικούς κανόνες μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Ο υπουργός Υγείας έκανε έκκληση στου ηλικιωμένους να φορούν μάσκα.

Ο υπουργός Υγείας έκανε έκκληση στους ηλικιωμένους και τις ευπαθείς ομάδες να προσέξουν ιδιαίτερα. Τόνισε ότι αν τηρηθούν τα μέτρα θα μειωθεί το ποσοστό της θετικότητας και ανέφερε ως παράδειγμα του Ισραήλ το οποίο μέσα σε λίγες εβδομάδες πέτυχε να ρίξει τα κορώματα από τις δέκα χιλιάδες σε τριψήφιο αριθμό.

Για το εμβόλιο ανέφερε ότι συμφώνα με τα τελευταία στοιχειά θα είναι διαθέσιμο στα τέλη του έτους με τις αρχές του 2021 και θα δοθεί σε πρώτη φάση σε ευπαθείς ομάδες και υγειονομικούς. Ο υπουργός σημείωσε ακόμα πως εκτός από το Βέλγιο και την Ολλανδία και η Γαλλία και η Τσεχία άρχισαν να στέλνουν ασθενείς με κορωνοϊο στη Γερμάνια καθώς έχουν γεμίσει τα νοσοκομεία τους.