«Κουδούνι» στα Λύκεια – Βεβαιώσεις αρνητικού τεστ, μάσκες και αποστάσεις – Πάνω από 500 κρούσματα σε μαθητές και καθηγητές (pics)

«Κουδούνι» στα Λύκεια - Βεβαιώσεις αρνητικού τεστ, μάσκες και αποστάσεις - Πάνω από 500 κρούσματα σε μαθητές και καθηγητές (pics)

Στα θρανία τους επέστρεψαν οι μαθητές στα Λύκεια, επιδεικνύοντας στην είσοδο τη βεβαίωση πως έχουν βρεθεί αρνητικοί σε τεστ κορονοϊού.

Το ίδιο πράττουν και οι εκπαιδευτικοί, που όπως και οι μαθητές έχουν κάνει νωρίτερα το self test που απαιτείται.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε πάντως ο Γιώργος Γεωργαντάς στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ, ήδη έχουν καταγραφεί πάνω από 500 κρούσματα σε μαθητές και καθηγητές. Επίσης έχουν γίνει πάνω από 380.000 self test.

Στις εικόνες που κατέγραψε το newsit.gr από λύκειο της Γλυφάδας, φαίνεται τόσο η βεβαίωση που απαιτείται, όσο και τα μέτρα που ισχύουν, με αντισηπτικά, θερμομετρήσεις, και αποστάσεις.

Ο Δήμαρχος Γλυφάδας Γιώργος Παπανικολάου δήλωσε πως τα Λύκεια της πόλης ήταν πανέτοιμα να υποδεχτούν τους μαθητές, με διπλές και τριπλές βάρδιες στην καθαριότητα.

Ευχήθηκε να ανοίξουν και οι υπόλοιπες βαθμίδες.

Απουσία και αποχώρηση από το σχολείο σε περίπτωση μη επίδειξης σχολικής κάρτας

Στην περίπτωση που κάποιος μαθητής δεν επιδείξει την σχολική κάρτα κατά την είσοδό του στην τάξη, δεν θα γίνεται δεκτός, θα λαμβάνει απουσία και θα αποχωρεί από το σχολείο.

Εάν ο μαθητής είναι ανήλικος, θα παραμένει στον ειδικό χώρο που έχει διαμορφωθεί στο σχολείο για την αποφυγή περαιτέρω μετάδοσης του κορονοϊού, μέχρις ότου οι κηδεμόνες του τον παραλάβουν, τηρουμένων όλων των ισχυόντων υγειονομικών μέτρων προστασίας.

Προαιρετική τηλεκπαίδευση για όσους νοσούν, έχουν θετικό τεστ ή ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες

Για τους μαθητές των οποίων το επιβεβαιωτικό τεστ βγει θετικό παρέχεται η δυνατότητα ταυτόχρονης τηλεκπαίδευσης ή συμμετοχής σε διαδικτυακό τμήμα, χωρίς η παρακολούθηση να είναι υποχρεωτική. Το ίδιο ισχύει και για τους μαθητές που νοσούν.

Επίσης, εξακολουθεί να ισχύει η πρόβλεψη που ίσχυε και στο παρελθόν για τους μαθητές που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες ή που συνοικούν με άτομα τα οποία ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες: έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε διαδικτυακά τμήματα, εφόσον το επιθυμούν.

Πού πετάμε τα test, μετά τη διενέργεια του ελέγχου

Αξίζει να σημειωθεί ότι, για την απόρριψη των υλικών μετά τη διενέργεια των self-test, αν το τεστ είναι αρνητικό, απορρίπτονται στον κοινό κάδο απορριμμάτων. Αν είναι θετικό, απορρίπτονται επίσης στον κοινό κάδο απορριμμάτων, αλλά μέσα σε δυο σακούλες καλά κλεισμένες. Τα απόβλητα των self tests δεν τοποθετούνται στους κάδους της ανακύκλωσης, ούτε απορρίπτονται στις αποχετεύσεις.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΧΑΪΜΠ

To άρθρο «Κουδούνι» στα Λύκεια – Βεβαιώσεις αρνητικού τεστ, μάσκες και αποστάσεις – Πάνω από 500 κρούσματα σε μαθητές και καθηγητές (pics) δημοσιεύτηκε στο NewsIT .