ΜΑΣ ΤΗΝ ΕΦΕΡΑΝ ΜΠΑΜΠΕΣΙΚΑ ΟΙ “ΕΤΑΙΡΟΙ”! ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΒΟΜΒΑ ΤΗΣ Ε.Ε ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΙΒΥΗ – “ΑΝΟΙΓΕΙ ΣΑΜΠΑΝΙΕΣ” Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ – ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΣΧΗΜΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Σε δηλώσεις υπέρ της Άγκυρας και των τουρκόφιλων της Τρίπολης προχώρησε η Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία απορρίπτει την πρωτοβουλία του Καϊρου για τη Λιβύη, αφού θεωρεί πως δεν υποστηρίζει αρκετά την κυβέρνηση-μαριονέτα της Τρίπολης.

Συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΕ δήλωσε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου

«Ζητήσαμε επανειλημμένα την άμεση κατάπαυση του πυρός στη Λιβύη. Αυτή είναι μια μόνιμη θέση … Υπάρχει μόνο πολιτική λύση που δεν υπάρχουν στρατιωτικές λύσεις.

Όσον αφορά την αιγυπτιακή πρωτοβουλία, μπορώ να δηλώσω τα εξής: κάθε πρωτοβουλία, η οποία αντιστοιχεί στην εκτέλεση η διαδικασία των Ηνωμένων Εθνών για την εγκαθίδρυση της ειρήνης και της σταθερότητας στη Λιβύη, είναι θετική, αλλά δεν υπάρχει εναλλακτική στην λύση που περιλαμβάνει όλα τα μέρη που επιτεύχθηκε στη διάσκεψη του Βερολίνου και επιβεβαιώθηκε από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗE».

Η Αιγυπτιακή πρόταση υποστηρίζει την απόσυρση των μισθοφόρων και των ένοπλων ομάδων από τη Λιβύη και την ίση εκπροσώπηση όλων των περιοχών της Λιβύης στον προεδρικό συμβούλιο που τώρα βρίσκεται υπό την ομηρία της Τρίπολης. Επίσης καλεί σε ενοποίηση των θεσμών.

Ήδη τα τουρκικά ΜΜΕ πανηγυρίζουν για την στάση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία ουσιαστικά δεν αναγνωρίζει ως ισότιμο συνομιλητή τον Χ.Χαφτάρ και θέλει πάση θυσία την διατήρηση των τουρκόφιλων ως κυρίαρχο μέρος της κυβέρνησης, αφού κάποια μέλη της (Γερμανία, Ιταλία και Ισπανία) έχουν υπογράψει μαζί τους «συμφέρουσες» πετρελαικές συμφωνίες.

Με λίγα λόγια η Ευρωπαϊκή Ένωση απορρίπτει την απόσυρση των τουρκικών στρατευμάτων από τη Λιβύη και τον αφοπλισμό των Τούρκων ισλαμιστών!

Την ίδια ακριβώς δηλαδή θέση που έχει η Τουρκία και η κυβέρνηση-μαριονέτα της Τρίπολης, οι οποίες επίσης ε΄χουν απορρίψει το σχέδιο του Καΐρου για πολιτική λύση..

Άραγε η Αθήνα συμφωνεί με τις συγκεκριμένες δηλώσεις, ή όπως με τις δηλώσεις του Γενς Στόλτενμπεργκ θα υποστηρίζει πως δεν μεταφράστηκαν σωστά: