ΝΕΑ ΡΥΘΜΙΣΗ! Διπλασιάζονται οι αποδοχές για τους εθελοντές γιατρούς που μεταβαίνουν στην Βόρεια Ελλάδα

Τον διπλασιασμό των αποδοχών των εθελοντών που αποφάσισαν να βοηθήσουν τα νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας εν μέσω κορωνοϊού, προανήγγειλε ο Βασίλης Κικίλιας.

Ο υπουργός Υγείας σε δηλώσεις του ανέφερε πως θα κατατεθεί σήμερα ρύθμιση στη Βουλή ώστε να στηριχθούν οι γιατροί που αποφάσισαν να μεταβούν στα νοσοκομεία Κατερίνης, Δράμας, Σερρών, Βέροιας, Έδεσσας, Γιαννιτσών και Φλώρινας, τα οποία είναι υπό μεγάλη πίεση λόγω της αύξησης των κρουσμάτων τις τελευταίες εβδομάδες. Ηδη τα νοσοκομεία σε αυτές τις περιοχές έχουν ενισχυθεί με 167 ιατρούς, 265 νοσηλευτές και 110 άτομα λοιπό προσωπικό, αναφέρει σε ανακοίνωση του το υπουργείο Υγείας.

«Στο πλαίσιο της περαιτέρω ενίσχυσής τους, μεταβαίνουν 8 γιατροί από το ΕΣΥ, 5 παθολόγοι, 2 γενικοί ιατροί και 1 καρδιολόγος, που σήμερα υπηρετούν σε νοσοκομεία της Αττικής και στο κέντρο υγείας Λυγουριού Αργολίδας» συνεχίζει η ανακοίνωση του υπ. Υγείας.

Για τους 8 αυτούς γιατρούς και για όσους συναδέλφους τους από το Ε.Σ.Υ., γιατρούς και νοσηλευτές, στις ειδικότητες που χρειάζονται οι κλινικές COVID, συνδράμουν στην προσπάθεια των νοσοκομείων «πρώτης γραμμής» που έχουν ανάγκη στην παρούσα φάση, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας καταθέτει αύριο νομοθετική ρύθμιση στη Βουλή, η οποία προβλέπει διπλασιασμό των αποδοχών τους για το χρονικό διάστημα που θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εκεί.

Το «ευχαριστώ» του Κικίλια σε ιδιωτικά νοσοκομεία

Επίσης, ο υπουργός Υγείας σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, επικοινώνησε σήμερα με τις διοικήσεις ιδιωτικών νοσοκομείων και ευχαρίστησε για τη διάθεση σε εθελοντική βάση 22 γιατρών από το δυναμικό τους, που θα συνδράμουν στην προσπάθεια των συναδέλφων τους στα νοσοκομεία του ΕΣΥ στη Β. Ελλάδα. Αυτά είναι σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπ. Υγείας:

Ο Όμιλος Hellenic Healthcare διαθέτει από τα νοσοκομεία «Υγεία», «Μητέρα», «Metropolitan» και «Metropolitan General», 9 παθολόγους, 2 πνευμονολόγους και 1 λοιμωξιολόγο.
Το «Ερρίκος Ντυνάν» διαθέτει 2 αναισθησιολόγους, 3 παθολόγους και 1 πνευμονολόγο.
Το «Ιασώ» διαθέτει 3 εντατικολόγους και 1 αναισθησιολόγο.

Το υπουργείο Υγείας ευχαριστεί επίσης θερμά τον Όμιλο Hellenic Healthcare, το «Ερρίκος Ντυνάν» και το «Ιασώ» και προσωπικά κάθε έναν από τους ιατρούς του ΕΣΥ και των ιδιωτικών νοσοκομείων, για την υπερπολύτιμη προσφορά αλληλεγγύης και αγάπης προς τους συμπολίτες μας. «Σε αυτή την κρίσιμη καμπή της μάχης με τον κορωνοϊό, ας ακολουθήσουν και άλλοι το παράδειγμά τους» καταλήγει το υπουργείο στην ανακοίνωσή του.