Ντιέγκο Μαραντόνα: Ανατροπή για τα δεδομένα του θανάτου του

Ανατροπή υπήρξε για τα δεδομένα του θανάτου του Ντιέγκο Μαραντόνα, με έναν νοσηλευτή να καταθέτει και να εγείρει διάφορα ερωτήματα, μετά τις καταγγελίες των κοντινών του ανθρώπων, και δη του δικηγόρου του.

Η εικόνα αυτή που έχουν δώσει ο δικηγόρος και ο ανιψιός του αείμνηστου αστέρα της μπάλας αλλάζει, λοιπόν, μετά την κατάθεση του νοσηλευτή, που κατονομάζεται απλώς ως Ρικάρντο από δικαστικές πηγές, Ο νοσηλευτής τόνισε στην κατάθεσή του ότι η βάρδιά του τελείωσε στις 6.30 το πρωί της Τετάρτης και φεύγοντας, τσέκαρε την κατάσταση του Μάραντόνα και τις ζωτικές του ενδείξεις: «Ανέπνεε» είπε στις Αρχές και αυτό ακριβώς επιβεβαίωσε και η νοσηλεύτρια, Γισέλα, που ανέλαβε βάρδια έπειτα από αυτόν, έως τις 12 το μεσημέρι. H ίδια μάλιστα φέρεται να είπε ότι τον άκουσε να κινείται γύρω στις 7.30 σύμφωνα με την Explica.

Στην κατάθεσή της η Γισέλα σημειώνει ότι μαζί με τον ανιψιό του και την ίδια στο σπίτι ήταν ο Μάξι Πομάργο, ο προσωπικός βοηθός του Μαραντόνα, ένας υπάλληλος που είχε αρμοδιότητα να προσέχει τη σωματική του ασφάλεια και ένας μάγειρας. Γύρω στις 11.30 έφθασαν στο σπίτι ο Κάρλος Ντίας και η Αγουστίνα Κοσάτσοφ, ο ψυχολόγος και η ψυχίατρος αντίστοιχα. Η τελευταία μαζί με τον ανιψιό και τον βοηθό προσπάθησαν να ξυπνήσουν τον Μαραντόνα αλλά χωρίς επιτυχία. Ήταν πλέον αργά. Ενώ περίμεναν το ασθενοφόρο, ένας χειρουργός ήρθε να βοηθήσει τον Ντιέγκο. Προσπάθησαν να τον ανανήψουν αλλά δεν τα κατάφεραν.

Επιβεβαίωσαν τον θάνατο του Μαραντόνα. Οι ιατροδικαστές έφθασαν στις 4 το απόγευμα και σημείωσαν ότι ο θάνατος επήλθε γύρω στις 12. Η έρευνα συνεχίζεται και η αστυνομία θα προσπαθήσει να ερευνήσει όλες τις εκδοχές, δεδομένων των διαφορετικών ισχυρισμών των τελευταίων ωρών. Παράλληλα, θα εξεταστούν οι κάμερες ασφαλείας από την περιοχή, ενώ θα γίνουν και αναλύσεις αίματος και ούρων από τον Μαραντόνα για ενδεχόμενη παρουσία τοξικών ουσιών στον οργανισμό του.

Να σημειωθεί επίσης, όπως μεταδίδει η Explica, από τα αρχεία εισόδου φέρεται το ασθενοφόρο να έκανε 11 λεπτά να φθάσει και όχι μισή ώρα, όπως φέρεται να καταγγέλλει ο δικηγόρος του Μαραντόνα.