Οι Βρετανοί «στρίμωξαν» τον Μπόρις Μπέκερ – Κινδυνεύει με επταετή φυλάκιση

Σε σοβαρούς μπελάδες με τον νόμο έχει μπλέξει ο θρύλος του παγκόσμιου τένις, Μπόρις Μπέκερ.

Ο κάτοχος έξι γκραν σλαμ, που ακολουθεί καριέρα προπονητή, το 2017 είχε κάνει αίτηση πτώχευσης, όμως οι αρχές στην Βρετανία, όπου δηλώνει μόνιμος κάτοικος, διαπίστωσαν πως έχει αποκρύψει περιουσιακά στοιχεία. Ο Μπέκερ φέρεται να απέκρυψε την ύπαρξη ενός διαμερίσματος στο Τσέλσι του Λονδίνου, δύο οικόπεδα στην Γερμανία, καθώς και 2 εκατομμύρια ευρώ περίπου σε μετρητά.

Το πρώην Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, στο δικαστήριο κατέθεσε πως είναι αθώος για τις κατηγορίες που του προσάπτει το δικαστήριο, που ωστόσο του τόνισε πως αν δε προχωρήσει σε πληρωμή των χρεών του, κινδυνεύει με επτά χρόνια φυλάκισης.

Αυτή την περίοδο ο Μπέκερ μένει σε ένα διαμέρισμα, σε συγκρότημα κατοικιών κοντά στον ποταμό Τάμεση. Το δικαστήριο του αρνήθηκε την άνευ όρων εγγύηση και του είπε ότι πρέπει να παραδώσει το διαβατήριό του και να ενημερώσει την Υπηρεσία Αφερεγγυότητας δύο ημέρες πριν κάνει οποιοδήποτε διεθνές ταξίδι για λόγους εργασίας. Η εισαγγελέας μάλιστα πρότεινε να του τοποθετηθεί gps και να μην του επιτραπούν τα ταξίδια καθώς αμφιβάλει «για το καλό του χαρακτήρα του» και θέλει να παραμείνει εντός του Λονδίνου, καθώς αν πάει στην Γερμανία, τότε η υπόθεση θα γίνει πιο πολύπλοκη, αφού θα πρέπει να δικαστεί εκεί.

Ο δικηγόρος του Μπέκερ απάντησε στο δικαστήριο πως ο πελάτης του είναι παγκοσμίως αναγνωρισμένος και δεν θα έκανε μία τέτοια ενέργεια και πως θα δώσει κανονικά το παρόν στην δίκη. Ο Μπέκερ έχει προγραμματίσει να ταξιδέψει στο Μόναχο σήμερα.

Το κατηγορητήριο

Ο Μπόρις Μπέκερ έχει κατηγορηθεί για δέκα κατηγορίες απόκρυψης περιουσίας, δύο κατηγορίες για παράλειψη αποκάλυψης περιουσιακών στοιχείων, τρεις κατηγορίες για παράλειψη αποκάλυψης στοιχείων περιουσίας, απόκρυψη χρέους και τρεις κατηγορίες παράλειψη σε κατάσταση υποθέσεων από πτώχευση.

Στην διάρκεια της εκδίκασης της υπόθεσης, το μόνο που είπε ήταν τα στοιχεία του και ότι δηλώνει αθώος, ζητώντας η υπόθεση να πάει στο Ανώτατο δικαστήριο, όπως και θα γίνει στις 22 Οκτωβρίου. Ο δικαστής τον προειδοποίησε ωστόσο πως αν δεν παρουσιαστεί θα εκδοθεί ένταλμα σύλληψης και πως η δίκη θα διεξαχθεί κανονικά παρά την απουσία του. Αν επίσης παραβιάσει τους όρους εγγύησης που του έχουν δοθεί, τότε τον περιμένει πολυετής φυλάκιση.