Παγώνη: Ζητά να ανοίξουν τα καταστήματα με μέτρα – «Και τώρα όλοι έξω είναι» (video)

Παγώνη

Παγώνη

Στην τηλεοπτική εκπομπή Live News, με τον Νίκο Ευαγγελάτο, στο Mega, μίλησε το απόγευμα της Τρίτης, 30.03.2021, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη, τόσο για τον αριθμό νέων κρουσμάτων κορονοϊού που αναμένουμε σήμερα –και ίσως σπάσει όλα τα ρεκόρ– όσο και για το άνοιγμα της αγοράς.
Η κ. Παγώνη ήταν κατηγορηματική σε ό, τι αφορά το δεύτερο θέμα, τονίζοντας πως «δεν έχουμε αυτή τη στιγμή αυστηρά μέτρα, ούτε lockdown. Όπως κινούμαστε τώρα, θα κινούμαστε και τότε».

Η Παγώνη για καταστήματα και σχολεία

«Δηλαδή δεν θα αλλάξει κάτι όπως κυκλοφορούσε κάποιος μέχρι τώρα, έτσι θα κυκλοφορεί και την επόμενη εβδομάδα που συζητιέται να ανοίξουν τα καταστήματα. Απλώς θα πρέπει να είμαστε πολύ περισσότερο προσεκτικοί και με μέτρα. Θα μπορεί κάποιος να μπει στο κατάστημα με διπλή μάσκα και να κάνει τα ψώνια του. Η διαφορά θα είναι ότι θα αισθανθούμε ψυχολογικά καλύτερα. Δεν υπάρχει διαφορά γιατί δεν υπάρχουν μέτρα αυτή τη στιγμή. Ο κόσμος κυκλοφορεί όπως έχετε δει όλο αυτό τον καιρό έξω κανονικά τα σαββατοκύριακα είδατε τι έγινε. Οι πάντες ήταν έξω με τις μάσκες οι μισοί κάτω από τη μύτη. Άρα ποια η διαφορά;», αναρωτήθηκε.

Click4more: Έτσι θα γίνονται τα self test κορονοϊού στα σχολεία – Τι πρέπει να κάνουν οι γονείς

Όσον αφορά τα σχολεία η κ. Παγώνη εξήγησε ότι «για να ανοίξουν τα Γυμνάσια και τα Λύκεια πρέπει να έχουμε self tests αλλιώς δεν γίνεται. Τα Δημοτικά και τα νηπιαγωγεία δεν μπορούν να ανοίξουν γιατί θα πηγαίνουν τα παιδιά στο σχολείο οι γιαγιές και οι παππούδες και θα υπάρχει συνωστισμός. Μπορεί να ανοίξουν τα Δημοτικά και μια εβδομάδα πριν το Πάσχα, για τα παιδιά θα είναι ακόμα και αυτό μια αλλαγή».

Πάμε για ρεκόρ νέων κρουσμάτων…

Σχετικά με το ρεκόρ κρουσμάτων που αναμένεται να έχουμε σήμερα η κ. Παγώνη υποστήριξε ότι θα κρούσματα θα είναι πάνω από 3.500. «Είναι κρούσματα από πριν 15 μέρες και ό, τι ίσχυε τότε, ισχύει και τώρα» ανέφερε η ίδια.

Τέλος, μίλησε για την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία τις τελευταίες μέρες. «Το 65% των εισαγωγών ήταν νέοι άνθρωποι στη δική μας εφημερία. Και αυτό εξηγείται. Οι μεγάλοι έχουν ήδη κάνει εμβόλια. Οι μεταλλάξεις είναι ιδιαίτερα μεταδοτικές στους νέους ανθρώπους. Για αυτό έχουμε και διασωληνώσεις νέων ανθρώπων το πολύ μέχρι 60 ετών», είπε χαρακτηριστικά.

Δείτε όσα είπε η Ματίνα Παγώνη

Πηγή: Live News.

To άρθρο Παγώνη: Ζητά να ανοίξουν τα καταστήματα με μέτρα – «Και τώρα όλοι έξω είναι» (video) δημοσιεύτηκε στο NewsIT .