Παναθηναϊκός – Κάτας: «Πειθαρχημένοι και συνεπείς, όλα θα ξεκινήσουν από την άμυνα»

Παναθηναϊκός – Κάτας: «Πειθαρχημένοι και συνεπείς, όλα θα ξεκινήσουν από την άμυνα»

Παναθηναϊκός – Κάτας: «Πειθαρχημένοι και συνεπείς, όλα θα ξεκινήσουν από την άμυνα»

Ο Όντεντ Κάτας μίλησε για το εκτός έδρας παιχνίδι του Παναθηναϊκού με την Αναντολού Εφές (25/3, 19:30), εξήγησε το τι θα πρέπει να κάνει το «τριφύλλι» στην Κωνσταντινούπολη, ενώ στάθηκε και στην απουσία του τιμωρημένου Αταμάν.

Ο προπονητής του Παναθηναϊκού τόνισε πως η ομάδα του είναι ακόμα σε διαδικασία μάθησης, ενώ τόνισε πως υπάρχει η ποιότητα για να αποδώσει καλά στην έδρα της Αναντολού Εφές. «Όλα θα ξεκινήσουν από την άμυνά μας» τόνισε μεταξύ άλλων ο Κάτας.

Πιο συγκεκριμένα…

Για το κίνητρο που ζητάει από τους παίκτες του στα τελευταία παιχνίδια της σεζόν: “Είμαστε ο Παναθηναϊκός, οπότε πάμε να κερδίσουμε κάθε αγώνα και να παίξουμε καλά. Αυτό είναι κάτι που ξέρουν όλοι όσοι παίζουν στον Παναθηναϊκό. Είμαστε ήδη σε μια νέα διαδικασία εδώ και δύο μήνες, μας λείπουν μεν κάποια παιδιά, παρόλ’ αυτά έχουμε την ποιότητα για να αποδίδουμε καλά. Τίποτα δεν είναι εύκολο στην Euroleague, κι εν προκειμένω η Αναντολού Εφές είναι μία από τις καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης, με πολλή ποιότητα. Πρέπει να είμαστε πολύ πειθαρχημένοι, να μείνουμε συνεπείς στο αγωνιστικό μας πλάνο και να είμαστε επιθετικοί. Όλα θα ξεκινήσουν από την άμυνά μας”.

Για την απουσία του Εργκίν Αταμάν και αν αυτό επηρεάζει το τακτικό κομμάτι: “Ο Εργκίν Αταμάν είναι σπουδαίος προπονητής, πολλές φορές όμως τέτοιες καταστάσεις λειτουργούν διαφορετικά και οδηγούν τους παίκτες να είναι ακόμη πιο συγκεντρωμένοι και αποφασισμένοι για να κερδίσουν. Δεν στηριζόμαστε στη δική του απουσία, δεν θεωρούμε ότι αυτή θα μας δώσει κάποιο πλεονέκτημα, πολύ απλά γιατί είναι μία πολύ ποιοτική και καλά προπονημένη ομάδα. Έχουν έμπειρους παίκτες, που ξέρουν τι να κάνουν και πώς. Ειδικά τώρα, είναι σε πολύ καλή κατάσταση”.

Όσον αφορά το ποσοστό ικανοποίησής του αναφορικά με την εξέλιξη της ομάδας αυτούς τους δύο μήνες και για το τακτικό κομμάτι που δεν είχε ακόμη τον χρόνο να δουλέψει, όπως θα ήθελε: “Ως προπονητής, πάντα αισθάνεσαι ότι μπορείς να τα πας ακόμη καλύτερα, ειδικά αν έχεις τον χρόνο να κάνεις περισσότερες προπονήσεις. Το πιο δύσκολο πράγμα που είχα να διαχειριστώ είναι ο περιορισμένος αριθμός προπονήσεων, γιατί δεν ήμουν εδώ στην προετοιμασία. Τότε είναι που “χτίζεις” τις αρχές σου και τις βασικές σου επιδιώξεις. Όπως και να έχει, είμαστε σε μια διαδικασία μάθησης, παίζουμε καλύτερα σε κάποια κομμάτια. Εστιάζουμε στο να είμαστε συνεπείς σε αυτά που κάνουμε, τώρα οι παίκτες ξέρουν ακριβώς τι ζητάμε. Όλα αρχίζουν με τη συγκέντρωση και την επιθετικότητα στο παιχνίδι μας”.

To άρθρο Παναθηναϊκός – Κάτας: «Πειθαρχημένοι και συνεπείς, όλα θα ξεκινήσουν από την άμυνα» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .