Παπαδάκης: «Μας συνέλαβαν για παραβίαση μέτρων και μας έβαλαν σε χώρο με 80 άτομα»

Παπαδάκης: «Μας συνέλαβαν για παραβίαση μέτρων και μας έβαλαν σε χώρο με 80 άτομα»

«Εχουμε την πεποίθηση ότι η κυβέρνηση όπως στο Πολυτεχνείο, έτσι και χθες αξιοποιεί την πανδημία καταχρηστικά για να περιορίζει τα δικαιώματα των πολιτών» είπε ο Κώστας Παπαδάκης

Ο δικηγόρος Κώστας Παπαδάκης μίλησε για την Αστυνομία που δεν του επέτρεψε να καταθέσει λουλούδι στο μνημείο του Γρηγορόπουλου, αλλά και τις προσαγωγές και τις συλλήψεις που έγιναν κατόπιν από τις Αρχές.

«Κατέβηκα στις 11:30 μόνος μου, ζήτησα στον φραγμό των αστυνομικών στην Χαριλάου Τρικούπη να περάσω, αλλά, δεν μου επετράπη να περάσω. Εκείνη την ώρα, μια ολιγομελής αντιπροσωπεία του ΣΕΚ (Σοσιαλιστικό Εργατικό Κόμμα) έφτασε και ζήτησε να περάσει και να καταθέσει ένα λουλούδι στο μνημείο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Μου ζήτησαν να παραμείνω ως δικηγόρος και να τους βοηθήσω στην διευθέτηση της προσπάθειάς τους να περάσουν. Μαζί ήταν και ο συνάδελφος Θανάσης Καμπαγιάννης, μιλήσαμε στον επικεφαλής, ο οποίος πράγματι είπε ότι δεν παραβίαζαν κάποιο μέτρο οι παρευρισκόμενοι.

Υστερα από ένα τέταρτο μας είπε ότι έχει άνωθεν εντολή να μας προσαγάγει όλους, ακόμα κι εμάς παρά το γεγονός ότι γνώριζε πως βρισκόμασταν εκεί με τη δικηγορική μας ιδιότητα. Μας πήγαν στο Αλλοδαπών στην Πέτρου Ράλλη, απολογηθήκαμε και ζητήσαμε την ποινική και πειθαρχική δίωξη του άρθρου περί δικηγόρων και δεύτερον για παραβίαση του νόμου περί covid-19 που μας κράτησαν σ’ αυτό το χώρο.

Η παραβίαση έλαβε χώρα κατ’ εξοχήν στον χώρο κράτησης όπου μας έβαλαν 80 άτομα μέσα σε λίγα τετραγωνικά χωρίς αερισμό. Εχουμε την πεποίθηση ότι η κυβέρνηση όπως στο Πολυτεχνείο, έτσι και χθες αξιοποιεί την πανδημία καταχρηστικά για να περιορίζει τα δικαιώματα των πολιτών. Ο χώρος που μας έβαλε χθες, ήταν πολύ χειρότερος από τον ανοιχτό χώρο που βρέθηκε μια ολιγομελής αντιπροσωπεία για να αποτίσει φόρο τιμής» είπε ο Κ. Παπαδάκης.