Ποιος είναι ο Πάνος Καλούδας !

Ο Πάνος Καλουδάς, γεννήθηκε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου. Με καταγωγή, από τον Κάμπο της Χίου.. Είναι γιος του διπλωμάτη Μιχαήλ Καλουδά και της καθηγήτριας του πανεπιστημίου Μαρίας Βογιατζή Καλουδά.

Από μεγάλη οικογένεια της Χίου.Γιαγιά του από τον πατέρα του, η Καλλιρρόη Χωρέμη αδελφή της Βιργινίας Χωρέμη-Μπενάκη και θεία της Πηνελόπης Δέλτα. Το 1962 σε ηλικία επτά ετών, ήρθε με τους γονείς του στην Ελλάδα πρόσφυγες. Και εγκαταστάθηκαν στην Αγία Παρασκευή Αττικής…Σε ηλικία 17 ετών μπαίνει στην μεγάλη κινηματογραφική εταιρεία ”Φίνος Φίλμ” για να εργαστεί, ενώ παράλληλα, σπουδάζει οδοντιατρική.

Όπου και την τελειώνει λίγα χρόνια μετά.. Σπουδάζει ακόμα σκηνοθεσία και αισθητική τέχνης στη Σχολή Σταυράκου.Και Δημοσιογραφία σε τρεις ιδιωτικές σχολές. Μιας κι αυτή δεν ήταν ακόμα στα ΑΕΙ…Τον Νοέμβρη του 1974 μπαίνει και στην ΕΡΤ σύμβουλος του πρώτου Γενικού της Διευθυντή στην περίοδο της μεταπολίτευσης, που ήταν ο ηθοποιός Δημήτρης Χόρν.Με αναπληρωτή τον Παύλο Μπακογιάννη και πρόεδρο του ΔΣ τον Οδυσσέα Ελύτη….Χάρι στον βαρύ τραυματισμό του στα γεγονότα του Πολυτεχνείου, τον Νοέμβρη του’73το κράτος τον έχει κατ’ επανάληψη τιμήσει και βραβεύσει….

Το 1978 μπαίνει και στον χώρο του βιβλίου. Πρώτο σου συγγραφικό έργο, η βιογραφία του Φιλοποίμενος Φίνου. Του πατέρα του Ελληνικού κινηματογράφου.. Από τότε έχουν κυκλοφορήσει 76 βιβλία του. Έχει για το έργο του τιμηθεί από προέδρους της Δημοκρατίας μας, από την Ακαδημία Αθηνών, από τον Δήμο Αθηναίων κατ’ επανάληψη,κι από άλλους διεθνείς και Ελλαδικούς φορείς. Βιβλία του έχουν μεταφραστεί σε τρεις γλώσσες. Ενώ γράφει και τραγούδια.

Έχει πάνω από 250 δισκογραφημένα τραγούδια του. Σε στίχους δικούς του. Και τρεις ποιητικές συλλογές….Είναι πατέρας ενός γιου απόφοιτου ΑΕΙ που τώρα υπηρετεί την στρατιωτική του θητεία.