Πολυτεχνείο: Στον Ευαγγελισμό πατέρας διαδηλωτή – Έρευνα διέταξε η ΕΛ.ΑΣ

Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι οι αστυνομικοί χτύπησαν και συνέλαβαν το νεαρό, παρουσία των γονιών του

Στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός νοσηλεύεται πατέρας διαδηλωτή που συνελήφθη το απόγευμα της Τρίτης από αστυνομικούς στα Σεπόλια. Σύμφωνα με καταγγελίες, αστυνομικοί και συγκεκριμένα δικυκλιστές της ΕΛ.ΑΣ. κυνήγησαν το νεαρό διαδηλωτή, ο οποίος συμμετείχε σε συγκέντρωση, μέχρι την είσοδο της πολυκατοικίας όπου διαμένει στα Σεπόλια. Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι οι αστυνομικοί χτύπησαν και συνέλαβαν το νεαρό, παρουσία των γονιών του που προσπάθησαν να προστατεύσουν και να υπερασπιστούν το παιδί τους.

Ο νεαρός διαδηλωτής οδηγήθηκε στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα όπου συνεχίστηκε η ένταση. Εκεί συγκεντρώθηκε και κόσμος για να υποστηρίξει τον συλληφθέντα. Όπως έγινε γνωστό στη συνέχεια, ο πατέρας του 20χρονου νεαρού ένιωσε αδιαθεσία από την ταραχή και χρειάστηκε να διακομιστεί στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, όπου οι γιατροί έκριναν ότι πρέπει να γίνει εισαγωγή του στο νοσοκομείο. Τελικά ο νεαρός συλληφθείς οδηγήθηκε στη ΓΑΔΑ.

Πηγές από την ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν ότι το περιστατικό θα διερευνηθεί σε σχέση με τη συμπεριφορά των αστυνομικών, ενώ δεν επιβεβαιώνονται από την ΕΛ.ΑΣ. οι πληροφορίες ότι ασκήθηκε βία σε βάρος των γονιών του συλληφθέντα.