Προτροπή Γώγου: Καλύτερα να παραμείνει το lockdown για μια ή δυο εβδομάδες ακόμη

Προτροπή Γώγου: Καλύτερα να παραμείνει το lockdown για μια ή δυο εβδομάδες ακόμη

Προτροπή Γώγου: Καλύτερα να παραμείνει το lockdown για μια ή δυο εβδομάδες ακόμη

Τις επιφυλάξεις του για το άνοιγμα των καταστημάτων την προσεχή Δευτέρα εξέφρασε ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος τονίζοντας ότι κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων υπήρξε μεγάλη κινητικότητα από τους πολίτες.

«Ο καθένας πρέπει να παίρνει την ευθύνη του σε αυτή την φάση» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Χαράλαμπος Γώγος, καθηγητής παθολογίας λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής των λοιμωξιολόγων είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων τους ΣΚΑΙ αναφερόμενος στις σημερινές εικόνες στις εκκλησίες για τον εορτασμό των Θεοφανείων.

Σημείωσε μάλιστα ότι παρατηρούνται περιοχές σε έξαρση, υπάρχουν κόκκινες ζώνες που εναλλάσσονται και που μπορεί ανά πάσα στιγμή να είναι σαν αναφλεγείς βόμβες που μπορεί να πυροδοτήσουν το σύστημα. 

Εμφανίστηκε επιφυλακτικός σε ενδεχόμενο άνοιγμα του λιανεμπορίου από την ερχόμενη Δευτέρα τονίζοντας ότι κατά τη διάρκεια των εορτών υπήρξε αύξηση της κινητικότητας κατά 30% 

Όπως είπε την Παρασκευή θα συνεδριάσει η επιτροπή των λοιμωξιολόγων προκειμένου να εκτιμήσει την κατάσταση ωστόσο αν διαπιστωθεί αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου είναι καλύτερα να παραμείνουν τα περιοριστικά μέτρα για μια ή δυο εβδομάδες ακόμη.

Παράλληλα ο κ. Γώγος επεσήμανε ότι ο φόβος και η ανησυχία υπάρχουν συνεχώς με τα δεδομένα που υπάρχουν στην χώρα μας ενώ ήδη εμφανίστηκαν και κρούσματα με το νέο στέλεχος.

«Βγαίνουμε από ένα lockdown και πρέπει να είμαστε προσεχτικοί» σημείωσε χαρακτηριστικά ενώ ανέφερε πως υπάρχει ενδεχόμενο της κατά ζώνης λειτουργίας το click away.

 

 

 

 

 

To άρθρο Προτροπή Γώγου: Καλύτερα να παραμείνει το lockdown για μια ή δυο εβδομάδες ακόμη δημοσιεύτηκε στο NewsIT .