Σαρηγιάννης: Νέα αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού και πίεση στο σύστημα Υγείας στα μέσα Φεβρουαρίου

Σαρηγιάννης: Νέα αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού και πίεση στο σύστημα Υγείας στα μέσα Φεβρουαρίου

Σαρηγιάννης: Νέα αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού και πίεση στο σύστημα Υγείας στα μέσα Φεβρουαρίου

Τα κρούσματα κορονοϊού και οι θάνατοι θα αρχίσουν να ανεβαίνουν το επόμενο διάστημα, θα κορυφωθούν στα μέσα του Απριλίου και θα πέσουν κατακόρυφα στις αρχές του καλοκαιριού, σύμφωνα με την ομάδα του καθηγητή Δημοσθένη Σαρηγιάννη.

Ο κ. Σαρηγιάννης μίλησε στο Νίκο Ευαγγελάτο και την εκπομπή “Live News” στο MEGA, για την αύξηση των κρουσμάτων που αναμένεται το επόμενο διάστημα και το lockdown που βιώνουμε.

«Είμαστε σε μια αρχή κλιμάκωσης η οποία φαίνεται ήδη στα πρώτα αποτελέσματα ακόμα και με τον χαμηλό αριθμό τεστ. Μείωση της περιστολής κατά 20% και τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά αυτό μετασχηματίζεται σε τάση αύξησης των κρουσμάτων. Ευτυχώς ελήφθη η απόφαση για το lockdown που είναι σε ισχύ. Όμως με το άνοιγμα των σχολείων και της αγοράς – με κάποιο τρόπο- προφανώς θα υπάρξει συνέχιση της αύξησης η οποία μπορεί να μας οδηγήσει να φτάσουμε στο τέλος Ιανουαρίου εκεί που βρισκόμασταν στο τέλος Οκτωβρίου και στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη» ανέφερε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ.

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι: «Η τάση των Οκτώβριο είναι πολύ πιο κάθετη σε σχέση με αυτό που θα δούμε να συμβαίνει τώρα. Θα αρχίσουμε να νιώθουμε την πίεση και κάποια στιγμή από τα μέσα του Φεβρουαρίου και μετά θα έχουμε όντως πίεση στο σύστημα Υγείας κάτι που κανείς δεν θέλει. Ευελπιστώ ότι δεν θα φτάσουμε εκεί γιατί θα πάρουμε άλλα μέτρα ενδιάμεσα».

Ένα από τα μέτρα που ο καθηγητής πρότεινε είναι η αύξηση της τηλεργασίας αλλά και ο έλεγχος ότι αυτό εφαρμόζεται στην πράξη. Ακόμα ο ίδιος ανέφερε ότι το click away μπορεί να εφαρμοστεί γιατί αυξάνει την διασπορά αλλά όχι σημαντικά.

Όσον αφορά στον εορτασμό του Πάσχα o κ. Σαρηγιάννης τόνισε ότι αυτό θα εξαρτηθεί από τι θα κάνουμε τώρα και τον Φεβρουάριο.

Ακούστε όσα είπε στο Νίκο Ευαγγελάτο

 

To άρθρο Σαρηγιάννης: Νέα αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού και πίεση στο σύστημα Υγείας στα μέσα Φεβρουαρίου δημοσιεύτηκε στο NewsIT .