Σοκ: Μαθητής έπεσε από την ταράτσα – Προσπαθούσε να συνδεθεί στο ίντερνετ για να…

Ο μαθητής βρισκόταν μαζί με τον πατέρα του

Την Δευτέρα 5 Οκτωβρίου συνέβη ένα τραγικό περιστατικό στην Κωνσταντινούπολη, σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ. Συγκεκριμένα ο μαθητής της Γ’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου, Σινάρ Μερτ, βρήκε τραγικό θάνατο μετά από πτώση από ταράτσα, όπου βρισκόταν με τον πατέρα του σε μία προσπάθεια να συνδεθούν στο ίντερνετ. Στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο

Τα μαθήματα στα τουρκικά σχολεία πραγματοποιούνται τους τελευταίους μήνες εξ αποστάσεως λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Ωστόσο, είναι αρκετές οι οικογένειες που έχουν διαμαρτυρηθεί ότι δεν μπορούν να καλύψουν τα έξοδα για σύνδεση στο διαδίκτυο και για αγορά υπολογιστών ή τάμπλετ.

Μαθητής στην Τουρκία έπεσε από την ταράτσα και σκοτώθηκε ενώ προσπαθούσε να πιάσει σήμα για το ίντερνετ.

Ο 8χρονος μαθητής παραπονέθηκε στον πατέρα του ότι τελευταία έμενε πίσω στο σχολείο, καθώς δεν μπορούσε να παρακολουθήσει τα μαθήματα. Ο πατέρας κανόνισε με γείτονά του να «δανειστεί» ίντερνετ και ανέβηκε στην ταράτσα να συνδέσει τα καλώδια.

Τον ακολούθησε ο μαθητής, ο οποίος στη συνέχεια έπεσε στο κενό, όταν ο πατέρας του ήταν αφοσιωμένος στις εργασίες σύνδεσης. «Μας είχαν πει ότι λόγω προβλήματος το internet θα χρειαζόταν 10 ημέρες να αποκατασταθεί. Έτσι αποφάσισα να πάρω internet από το γείτονα. Αλλά συνέβη αυτό που συνέβη», είπε συντετριμμένος ο πατέρας του Σινάρ.