Στον ανακριτή οι 9 κατηγορούμενοι για την επίθεση στον Πρύτανη της ΑΣΟΕΕ

ΑΣΟΕΕ Κεραμέως

Το “κατώφλι” του 31ου τακτικού ανακριτή θα περάσουν σήμερα οι οκτώ κατηγορούμενοι, οι οποίοι σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, ταυτοποιήθηκαν ότι συμμετείχαν στην επίθεση σε βάρος του Πρύτανη της ΑΣΟΕΕ, που έλαβε χώρα στις 29 Οκτωβρίου 2020.

Ήδη οι οκτώ κατηγορούμενοι έχουν ζητήσει και λάβει προθεσμία, μία φορά, για να μελετήσουν τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος τους και να προετοιμάσουν την υπερασπιστική τους γραμμή. 

Οι κατηγορίες που τους βαραίνουν

Οι 8, επτά άνδρες και μία γυναίκα, οι έξι εξ αυτών φοιτητές, κατηγορούνται, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ. ΑΣ. για εγκληματική οργάνωση, αρπαγή από κοινού με βία και απειλή βίας, δια παρανόμου κατακρατήσεως με σκοπό ανοχής πράξης, για την οποία ο παθών δεν έχει υποχρέωση, παράνομη κατακράτηση και παράνομη βία από κοινού, διατάραξη λειτουργίας δημόσιας Υπηρεσίας από κοινού και φθορά ξένης ιδιοκτησίας πραγμάτων, χρησιμευόντων στο κοινό όφελος από κοινού.

Οι δράστες της επίθεσης σε βάρος του Πρύτανη της ΑΣΟΕ φέρεται πως τον έπιασαν από τον λαιμό απειλώντας έως και τη ζωή του, ενώ στην συνέχεια διέλυσαν τα πάντα στο γραφείο του πριν αποχωρήσουν.

Οι ζημιές που έγιναν είναι πολλών χιλιάδων ευρώ, ενώ οι ίδιοι έθεσαν αιτήματα υπέρ των καταλήψεων (μαθητικών ή φοιτητικών) πριν αποχωρήσουν. 

Οι φωτογραφίες – ντροπή

Η φωτογραφία διαπόμπευσης του Πρύτανη που δόθηκε στη δημοσιότητα από τους δράστες της επίθεσης ξύπνησε μνήμες άλλων εποχών.

Μετά από λίγες ώρες, ανέλαβε την ευθύνη της επίθεσης η «Πρωτοβουλία μαχητικής αλληλεγγύης». Σύμφωνα με πληροφορίες, οι οκτώ κατηγορούμενοι πρόκειται να αρνηθούν το “βαρύ” κατηγορητήριο που έχει συνταχθεί σε βάρος τους και να υποστηρίξουν πως αφενός δεν στοιχειοθετούνται οι κατηγορίες που έχουν απαγγελθεί σε βάρος τους και αφετέρου πως δεν συμμετείχαν στην επίθεση σε βάρος του Πρύτανη. 

Μετά την ολοκλήρωση των απολογιών των οκτώ κατηγορουμένων, ανακριτής και εισαγγελέας, θα αποφασίσουν τη περαιτέρω ποινική τους μεταχείριση. 

Στα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση συμπαράστασης από αλληλέγγυους στους οκτώ κατηγορουμέν

To άρθρο Στον ανακριτή οι 9 κατηγορούμενοι για την επίθεση στον Πρύτανη της ΑΣΟΕΕ δημοσιεύτηκε στο NewsIT .