Σχολεία: Μάσκες, ορθάνοιχτα παράθυρα και… ειδικό πλάνο για τα διαλείμματα (pics, video)

Σχολεία: Μάσκες, ορθάνοιχτα παράθυρα και… ειδικό πλάνο για τα διαλείμματα (pics, video)

Γέμισαν και πάλι παιδικές φωνές τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία της χώρας, αφού σήμερα άνοιξαν και πάλι και υποδέχτηκαν τους μικρούς μαθητές.

Όπως φαίνεται και στις εικόνες που σας μεταφέρει το newsit.gr από σχολείο στην Άνω Γλυφάδα, τα παιδιά φορούν όλα μάσκες και κάνουν μάθημα σε αίθουσες με ορθάνοιχτα παράθυρα, για λόγους πρόληψης.

Στο καθιερωμένο καθημερινό μάζεμα των μαθητών, η στοίχιση των παιδιών έγινε με μεγαλύτερες αποστάσεις απ’ ότι συνήθως.

Από το μικρόφωνο ο διευθυντής του σχολείου ανακοίνωσε το… επιχειρησιακό σχέδιο για τα διαλείμματα, με κάθε τμήμα να καταλαμβάνει συγκεκριμένο χώρο στο σχολείο, και να πρέπει να περιοριστεί σε αυτόν.

Μέσα στις αίθουσες φυσικά υπάρχουν αντισηπτικά προκειμένου να γίνεται απολύμανση. 

Σημειώνεται πως γίνεται θερμομέτρηση όχι μόνο κατά την είσοδο στο σχολείο το πρωί, αλλά και κατά την είσοδο στις αίθουσες μετά από κάθε μάθημα.

Στο συγκεκριμένο σχολείο που βρέθηκε το newsit.gr, δύο παιδιά βρέθηκαν με δέκατα πυρετού, και απομακρύνθηκαν αμέσως από το σχολικό περιβάλλον.

Επίσης προτιμήθηκε η λύση της προσέλευσης από διαφορετικές εισόδους και όχι προσέλευση σε διαφορετικές ώρες, μιας και το δεύτερο κρίνεται μη πρακτικό.

Για το θέμα αυτό θα αποφασίσει εκ νέου η σχολική επιτροπή που θα συνεδριάσει σήμερα.

 

Σχολεία: Μάσκες, ορθάνοιχτα παράθυρα και… ειδικό πλάνο για τα διαλείμματα (pics, video)

Τα μέτρα πρόληψης

Υπενθυμίζεται η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική στους εσωτερικούς και τους εξωτερικούς χώρους, ενώ θα πρέπει τα σχολεία να είναι «εξοπλισμένα» με αντισηπτικά. Ειδικά μέτρα ισχύουν για τα κυλικεία, σχετικά με τη λειτουργία τους και τα προϊόντα που μπορούν να παρέχουν προς πώληση. Ακόμη, προβλέπεται ο σχολαστικός καθαρισμός και αερισμός των σχολικών αιθουσών. Σχολαστικοί καθαρισμοί σε αίθουσες και εξοπλισμό προβλέπονται ειδικότερα για τα εργαστήρια πληροφορικής και για τα μουσικά όργανα.

click4more: Σχολεία: «Κουδούνι» σήμερα για δημοτικά και νηπιαγωγεία – Το… τεστ που κρίνει πολλά

Επίσης, από σήμερα ο ΕΟΔΥ θα πραγματοποιεί δειγματοληπτικούς ελέγχους στα σχολεία. Σε συνδυασμό και με την εθελοντική εξέταση εκπαιδευτικών (μέσω της πλατφόρμας https://edu.testing.gov.gr) που είναι προληπτικής φύσεως, οι αρμόδιες αρχές στοχεύουν στο να έχουν μία εικόνα για τα επιδημιολογικά δεδομένα που προκύπτουν από τη δια ζώσης λειτουργία των σχολείων.

Επιπλέον μέτρα πρόληψης αυτή τη φορά αφορούν την αποφυγή συγχρωτισμού κατά την έλευση και αποχώρηση των μαθητών και των μαθητριών από τα σχολεία. Ειδικότερα, προβλέπεται διαφοροποιημένη ώρα προσέλευσης και αναχώρησης, ανά ομάδες τμημάτων όπου αυτό είναι εφικτό και αναγκαίο (με εξαίρεση περιπτώσεις μαζικής μεταφοράς μαθητών) Ακόμη, όσα σχολεία διαθέτουν περισσότερες της μίας εισόδου καλούνται να τις χρησιμοποιούν.

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως συνοδευόμενη από την υφυπουργό Ζέττα Μακρή και την ΓΓ Αναστασία Γκίκα θα επισκεφθούν το πρωί Δημοτικά σχολεία στην Μεταμόρφωση και τη Νέα Χαλκηδόνα.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΣΟΥΧΑΪΜΠ

To άρθρο Σχολεία: Μάσκες, ορθάνοιχτα παράθυρα και… ειδικό πλάνο για τα διαλείμματα (pics, video) δημοσιεύτηκε στο NewsIT .