Τα έχουν κάνει πάνω τους τα «μεμέτια» – Toυρκικά ΜΜΕ: «Οι Ελληνικοί S-300 προετοιμάζονται για βολές»

Έντονος άγχος και ανησυχία διακρίνεται εδώ και ώρες στην τουρκική πλευρά. Όπως σας ανέφερε χθες το Πενταπόσταγμα,  οι Ελληνικοί S-300 θα πραγματοποιήσουν βολές μετά από επτά ολόκληρα χρόνια, στις αρχές Νοεμβρίου. 

Η πρώτη βολή των ελληνικών S-300 έγινε στο νατοϊκό Πεδίο Χανίων, στις 13 Δεκεμβρίου του 2013. Παρόντες στην «ιστορική βολή» ήταν το σύνολο σχεδόν των στρατιωτικών ακόλουθων που υπηρετούσαν στην Αθήνα.s300_Greece

Tι αναφέρουν οι Τούρκοι

«Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον ελληνικό τύπο, οι Ελληνικοί S-300 θα πραγματοποιήσουν βολές εκ νέου στις αρχές Νοεμβρίου. Η προετοιμασία για την διεξαγωγή 2ης βολής από τους S-300 συμπίπτει με την παρατεταμένη τουρκο-ελληνική ένταση στη Ανατολική Μεσόγειο, τις δοκιμαστικές βολές των τουρκικών S-400 στη περιοχή της Μαύρης Θάλασσας και τις διαδοχικές επισκέψεις στην Ελλάδα των υπουργών Εξωτερικών των ΗΠΑ και της Ρωσίας.

Ο Ρώσος ΥΠΕΞ καταφθάνει στην Αθήνα στις 26 Οκτωβρίου, λίγες μόλις εβδομάδες μετά την επίσκεψη του Αμερικάνου ομολόγου του στην Θεσσαλονίκη και την Σούδα», αναφέρει ο τουρκικός τύπος.

Σήμερα η Ελλάδα είναι μια από τις λίγες χώρες μέλη του ΝΑΤΟ, η οποία είναι εξοπλισμένη με ρωσικά συστήματα αεροπορικής άμυνας. Δεδομένου ότι ο ελληνικός στρατός είναι επαρκώς εκπαιδευμένος στη λειτουργία αυτών των συστημάτων αεροπορικής άμυνας, τα τουρκικά F-16 ενδέχεται να αντιμετωπίσουν τρομερές συνέπειες εάν η Ελλάδα αποφασίσει να χρησιμοποιήσει αυτά τα συστήματα και προφανώς οι Τούρκοι αρχίζουν και ανησυχούν.

Δείτε βίντεο από τη πρώτη δοκιμή που είχε γίνει στην Κρήτη