Έντονος άγχος και ανησυχία διακρίνεται εδώ και ώρες στην τουρκική πλευρά. Όπως σας ανέφερε χθες το Πενταπόσταγμα, οι Ελληνικοί S-300 θα πραγματοποιήσουν βολές μετά από επτά ολόκληρα χρόνια, στις αρχές Νοεμβρίου.
Η πρώτη βολή των ελληνικών S-300 έγινε στο νατοϊκό Πεδίο Χανίων, στις 13 Δεκεμβρίου του 2013. Παρόντες στην «ιστορική βολή» ήταν το σύνολο σχεδόν των στρατιωτικών ακόλουθων που υπηρετούσαν στην Αθήνα.
Tι αναφέρουν οι Τούρκοι
«Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον ελληνικό τύπο, οι Ελληνικοί S-300 θα πραγματοποιήσουν βολές εκ νέου στις αρχές Νοεμβρίου. Η προετοιμασία για την διεξαγωγή 2ης βολής από τους S-300 συμπίπτει με την παρατεταμένη τουρκο-ελληνική ένταση στη Ανατολική Μεσόγειο, τις δοκιμαστικές βολές των τουρκικών S-400 στη περιοχή της Μαύρης Θάλασσας και τις διαδοχικές επισκέψεις στην Ελλάδα των υπουργών Εξωτερικών των ΗΠΑ και της Ρωσίας.
Ο Ρώσος ΥΠΕΞ καταφθάνει στην Αθήνα στις 26 Οκτωβρίου, λίγες μόλις εβδομάδες μετά την επίσκεψη του Αμερικάνου ομολόγου του στην Θεσσαλονίκη και την Σούδα», αναφέρει ο τουρκικός τύπος.
Σήμερα η Ελλάδα είναι μια από τις λίγες χώρες μέλη του ΝΑΤΟ, η οποία είναι εξοπλισμένη με ρωσικά συστήματα αεροπορικής άμυνας. Δεδομένου ότι ο ελληνικός στρατός είναι επαρκώς εκπαιδευμένος στη λειτουργία αυτών των συστημάτων αεροπορικής άμυνας, τα τουρκικά F-16 ενδέχεται να αντιμετωπίσουν τρομερές συνέπειες εάν η Ελλάδα αποφασίσει να χρησιμοποιήσει αυτά τα συστήματα και προφανώς οι Τούρκοι αρχίζουν και ανησυχούν.
Δείτε βίντεο από τη πρώτη δοκιμή που είχε γίνει στην Κρήτη