Τα εντυπωσιακά και θρυλικά ναυάγια της Ελλάδας

Τα εντυπωσιακά και θρυλικά ναυάγια της Ελλάδας

Τα εντυπωσιακά και θρυλικά ναυάγια της Ελλάδας

Το Ναυάγιο της Ζακύνθου είναι με σιγουριά το πιο διάσημο και πολυφωτογραφημένο της Ελλάδας. Δεν είναι όμως το μοναδικό. Στην πραγματικότητα η χώρα μας έχει αρκετά ναυάγια διασκορπισμένα στις θάλασσές της και λίγοι τα γνωρίζουν ή τα έχουν δει από κοντά.

Για παράδειγμα γνώριζες ότι υπάρχει ναυάγιο στην Αμοργό ή στο Γύθειο; Κι όμως υπάρχουν και το καθένα έχει τη δική του ξεχωριστή ιστορία να σου διηγηθεί. Άλλα περισσότερο κι άλλα λιγότερο κοντά στην Αθήνα, αξίζει να τα γνωρίσεις κάποια στιγμή από κοντά και να μάθεις το πώς βρέθηκαν εκεί. Ξεχωρίσαμε κάποια από αυτά και στα παρουσιάζουμε. Φυσικά δεν μπορεί να λείπει από τη λίστα και το περίφημο ναυάγιο στη Ζάκυνθο!

Ένα από τα ναυγάια αυτά είναι το Ναυάγιο Δημήτριος. Στην πραγματικότητα είναι ένα ναυάγιο το οποίο ακουμπάει σε μια παραλία και τραβάει τα βλέμματα των περαστικών που περνούν από εκεί.  

Το φορτηγό – πλοίο «Δημήτριος» ανήκε στους αδελφούς Μολλάρη και στους αδελφούς Ματσινού κατά μικρότερο ποσοστό. Το Δεκέμβριο του 1980, όμως, το πλοίο κατέπλευσε εκτάκτως στο Γύθειο, λόγω ασθένειας του πλοιάρχου και από τότε κανείς δεν ενδιαφέρθηκε αυτό. 

Διαβάστε περισσότερα στο exploringgreece.tv

To άρθρο Τα εντυπωσιακά και θρυλικά ναυάγια της Ελλάδας δημοσιεύτηκε στο NewsIT .