ΤΗΣ ΚΟΛΑΣΕΩΣ ΤΟ ΚΑΓΚΕΛΟ ΣΤΟ ΑΜΑΡΤΩΛΟ ΓΚΑΖΙ: ΠΑΡΤΙ «ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟΥ» ΜΕ ΗΜΙΓΥΜΝΕΣ ΧΟΡΕΥΤΡΙΕΣ – ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι αν υπάρχει έστω κι ένας μολυσμένος ανάμεσα στο πλήθος, θα μπορούσε κάλλιστα να μεταδώσει τον ιό και μέσα σε ένα μήνα να υπάρξουν 400 με 500 κρούσματα
Ρεσιτάλ ανευθυνότητας σε ταράτσα γνωστού κοκτέιλ μπαρ στο Γκάζι, οι υπεύθυνοι του οποίου έφεραν μέχρι και ημίγυμνες χορεύτριες προκαλώντας συνωστισμό άνευ προηγουμένου.

Οι χορεύτριες με αδαμιαία περιβολή ανέβαιναν πάνω στη κεντρική μπάρα και σε σταντ του μαγαζιού, το οποίο έσφυζε από κόσμο, ενώ δεν τηρούνταν καν οι απαραίτητες αποστάσεις.

Τα ντεσιμπέλ προκαλούσαν ηχορύπανση, οι χορεύτριες ντελίριο ενθουσιασμού στους θαμώνες, το αλκοόλ χαλάρωνε τις αισθήσεις, υπήρχαν δηλαδή όλα αυτά τα συστατικά που θα μπορούσαν να μετατρέψουν το event σε υγειονομική βόμβα.

party1

party2

party4

Φαινόμενα σαν αυτά, προκαλούν ανησυχία στους λοιμωξιολόγους για διασπορά του ιού με κίνδυνο να χαθούν ζωές αλλά και να επιστρέψουν μέτρα επιζήμια για την οικονομία.

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι αν υπάρχει έστω κι ένας μολυσμένος ανάμεσα στο πλήθος, θα μπορούσε κάλλιστα να μεταδώσει τον ιό και μέσα σε ένα μήνα να υπάρξουν 400 με 500 κρούσματα.

«Κάναμε τόσο κόπο για να φτάσουμε έως εδώ και τέτοιες συμπεριφορές δυστυχώς μας γυρίζουν πίσω» λένε χαρακτηριστικά.

Οι επιστήμονες επισημαίνουν την αναγκαιότητα σχεδίασης μιας καμπάνιας που να απευθύνεται σε πολίτες κάτω των 40 ετών, που θα μιλά στην γλώσσα τους, ενημερώνοντας με ισχυρά επιχειρήματα για τον κίνδυνο διασποράς του ιού που είναι υπαρκτός.

Μια καμπάνια που θα στοχεύσει στην ευαισθησία τους και θα έχει προειδοποιητικό χαρακτήρα και για τα περαιτέρω οικονομικά προβλήματα και ανεργίας που θα προκύψουν από ένα νέο lock down.