Το μυστικό της Μαυραγάνη που εξοργίζει τον Μάνεση. Η σεξουαλική παρενόχληση και…

Η παρουσιάστρια του Open, Φαίη Μαυραγάνη είναι μια μαχήτρια. Κι επειδή τυχαίνει να γνωρίζω πολύ καλά πώς βγάζει την εκπομπή της και με τι αγώνα και προσωπικές θυσίες καταφέρνει να είναι ανταγωνιστική, έχει ξεχωριστό χώρο πάντα μέσα στην καρδιά μου. Η δημοσιογράφος μίλησε στο περιοδικό Gala και ανάμεσα σε άλλα αποκάλυψε την εμπειρία της ώς θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης. Ένα γεγονός που γνωρίζει ο σύζυγός της και κρατάει με μεγάλη προσπάθεια την οργή του, για να μην ξεσπάσει.

Τελικά τι πρέπει να έχει κανείς για να πετύχει στην τηλεόραση;

Θεωρώ ότι είναι ένα μείγμα πραγμάτων. Πρέπει να έχεις τύχη, κάποιον να σου ανοίξει την πόρτα. Και να έχεις πείσμα, να δουλεύεις σαν σκυλί. Το επάγγελμα αυτό δεν έχει ωράριο ή αργίες. Θυμάμαι, την περίοδο της ΕΡΤ είχα γυρίσει μετά από ένα μήνα αποστολή στη Σάμο, είχα πάει στη Λάρισα για τις κινητοποιήσεις των αγροτών, είχα επιστρέψει στην Αθήνα, είχα φύγει ξανά σε αποστολή.

Εκείνον τον καιρό έλεγα ότι μάλλον κάτι λάθος έχω κάνει στη ζωή μου. Όπως ένιωσα ασφυξία όταν η ΕΡΤ1 και η ΕΡΤ2 έγιναν ΝΕΤ και ξαφνικά έπεσαν όλοι στον ίδιο κουβά. Και από εκεί που είχα φτάσει να κάνω ελεύθερο πολιτικό ρεπορτάζ, ξαφνικά με ξανάριξαν στην αρχή, σαν να είχα μόλις τελειώσει τη σχολή. Ένιωσα τότε ότι πληγώνομαι και δεν θέλω να κάνω αυτό το πράγμα. Αναρωτιόμουν, έτσι είναι πάντα; Σε μειώνουν και σε πάνε πίσω στο μηδέν; Με κάποιον τρόπο ο τότε διευθυντής ειδήσεων Κώστας Γιαννόπουλος μου ζήτησε να κάνω δοκιμαστικό για τις ειδήσεις. Κατά τύχη την προηγούμενη χρονιά είχα κάνει κάποια δελτία όταν έλειπε η παρουσιάστρια. Ήταν σωτήριο για μένα. Ξεκίνησα λοιπόν να κάνω τα ρεπό της. Αν αντέξεις τις δυσκολίες και καβαλήσεις το κύμα κάθε φορά, κάπως θα περνάς απέναντι.

Ήταν ο Κώστας Γιαννόπουλος στην ΕΡΤ, ένας καθηγητής από τη σχολή που με πρωτοπήγε στην ΕΡΤ και φυσικά ο Γιάννης Παπουτσάνης, που με πήρε από την ΕΡΤ και με πήγε στον ΑΝΤ1. Του το χρωστάω πάντα. Ήταν η στιγμή της μεγάλης ευτυχίας επαγγελματικά.

Επειδή ξεφύγατε από ένα σύστημα στο οποίο μάλλον δεν περνούσατε ειδυλλιακά;

Ένιωθα ότι θα με έσφαζαν στην ΕΡΤ. Κάποια συγκεκριμένα ονόματα το είχαν πει κιόλας, ότι δεν θα μακροημερεύσω εκεί. Άνοιξε μια πόρτα για μένα. Και φτου ξελευτερία.

Το μόνο δύσκολο είναι όταν υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που νομίζουν ότι επειδή είσαι γυναίκα είσαι και επιρρεπής στο να ανέβεις και με άλλους τρόπους. Και το θεωρούν δεδομένο. Προέκυψε και σε μένα να βρεθούν στο δρόμο μου δυο-τρεις άνθρωποι που με προσέβαλαν με αυτόν τον τρόπο. Άλλη δυσκολία δεν αισθάνομαι.