Φτιάξτε την και θα μας θυμηθείτε. Ωστόσο, αν δε θέλετε να φάτε τυρόπιτα, .
Υλικά
- 10 φύλλα κρούστας
- 650 γρ φέτα
- 400 γρ γιαούρτι
- 200 γρ κίτρινο τυρί τριμμένο
- 150 μλ γάλα & 500 μλ γάλα για το τέλος
- 4 αυγά
- Λίγο πιπέρι και αν δεν είναι πολύ αλμυρή η φέτα αλάτι
- 1 φλ ελαιόλαδο για την επάλειψη των φύλλων
- Σουσάμι(προαιρετικά)
Εκτέλεση
-
- Αλείφουμε το ταψί του φούρνου με ελαιόλαδο και στρώνουμε τα 4 πρώτα φύλλα μας ένα – ένα, λαδώνοντας τα καλά.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την φέτα, το γιαούρτι, το κίτρινο τυρί, τα 150 ml γάλα, το πιπέρι και προαιρετικά το αλάτι.
- Ρίχνουμε το μισό μείγμα των τυριών πάνω από τα φύλλα, στρώνουμε αλλά 2 λαδωμένα φύλλα ενδιάμεσα και έπειτα βάζουμε το υπόλοιπο μείγμα. Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα λαδωμένα φύλλα και κλείνουμε τις άκρες των φύλλων προς τα μέσα.
- Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε τα 500 ml γάλα. Αφού χαράξουμε με ένα κοφτερό μαχαίρι την πίτα μας, περιχύνουμε με το μείγμα των αυγών και βάζουμε την πίτα στο ψυγείο για 1 ώρα ή ώσπου να ρουφήξει το ζουμάκι.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα και αφού πασπαλίσουμε την πίτα μας με λίγο σουσάμι ψήνουμε για 1 ώρα.
Πηγή: cookpad.com
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
5 Σούπερ υγιεινές συνταγές για σνακ - Γλυκές και αλμυρές ό,τι πρέπει για τις απογευματινές λιγούρες
Γλυκό ψυγείου με κόστος λιγότερο από 5 ευρώ και μόνο 2 υλικά
Αυτό είναι το κέικ σοκολάτας που ξετρέλανε όλο το TikTok
Γιουβαρλάκια αυγολέμονο, η σπιτική συνταγή!
Φαλάφελ, οι πιο νόστιμοι ρεβιθοκεφτέδες που έχετε φάει!
Γρήγορη και μοσχομυριστή μηλόπιτα
Το πιο ελαφρύ au gratin ζυμαρικών με λαχανικά από την Εύα Παρακεντάκη
Νόστιμα Κυπριακά κεφτεδάκια