Χάος στην εθνική οδό: Φεύγουν από την Αθήνα πριν από την απαγόρευση κυκλοφορίας

Χάος επικρατεί σήμερα (5/11) στην εθνική οδό, με αρκετούς να φεύγουν από την Αθήνα εν όψει της απαγόρευσης κυκλοφορίας και να προκαλούν αυξημένη κίνηση, όπως μαρτυρούν οι εικόνες από την είσοδο της Χαλκίδας στο ρεύμα από την πρωτεύουσα.

Τεράστιο μποτιλιάρισμα αυτή την ώρα από την υψηλή γέφυρα μέχρι τον κόμβο του Αγίου Στεφάνου με τα αυτοκίνητα να πηγαίνουν σημειωτόν, ενώ και προ ημερών υπήρξε αντίστοιχο κομφούζιο.

Όπως αναφέρουν οδηγοί στο evima.gr έχει πάρα πολλή κίνηση με αποτέλεσμα να κινούνται με χαμηλές ταχύτητες.

Ωστόσο οι Ευβοιώτες βλέπουν Αθηναίους και τουρίστες να καταφθάνουν και ανησυχούν, αφού το τοπικό σύστημα υγείας αδυνατεί να εξυπηρετήσει ακόμη και τους μόνιμους κατοίκους.

Οι εξοχικές κατοικίες άρχισαν να ανοίγουν. Αρκετοί σκοπεύουν να παραμείνουν στα χωριά για ένα μήνα και οι μόνιμοι κάτοικοι αρχίζουν να ανησυχούν πως δε θα καταφέρουν να γλιτώσουν τον συνωστισμό.

Η εικόνα στην είσοδο της Χαλκίδας το μεσημέρι της Πέμπτης ήταν απογοητευτική, καθώς πολλοί συμπολίτες μας αποφάσισαν να αφήσουν την Αθήνα και να πάνε στην επαρχία.

Το ίδιο ισχύει και στην Πάτρα, με πολλούς φοιτητές να φεύγουν και να συνωστίζονται σχεδόν στα ΚΤΕΛ, προκειμένου να προλάβουν το lockdown.