ΩΡΑ 20:38! Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΤΟ ΦΤΑΝΕΙ ΣΤΗ ΣΥΡΡΑΞΗ! ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ – ΦΩΤΙΑ ΦΕΡΝΕΙ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟ

Η Τουρκία θα στείλει και το νεότευκτο πλωτό γεωτρύπανό της, το «Κανουνί». εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσιεύει σήμερα η φιλοκυβερνητική εφημερίδα Sabah.

Το πρόσφατα αποκτηθέν γεωτρύπανο θα μεταβεί «ανοικτά της Λιβύης» (σ.σ. νότια της Κρήτης) αφού ολοκληρωθεί η συντήρηση, ο εκσυγχρονισμός και η αναβάθμισή του στο λιμάνι της Μερσίνας, αναφέρει το δημοσίευμα, αναφερόμενη στο νέο γεωτρύπανο, το οποίο αποκτήθηκε πριν έξι μήνες από την Βρετανία και τώρα ολοκληρώνει πρόγραμμα αναβάθμισης κι εκσυγχρονισμού του.

«Μετά την ολοκλήρωση των τρισδιάστατων σεισμικών ερευνών σε μια έκταση 50.000 τετραγωνικών χιλιομέτρων και των δισδιάστατων σε μια έκταση 52.0000 τ. χλμ. στην ανατολική Μεσόγειο από τα ερευνητικά σκάφη Οruc Reis και Barbaros καθώς και το πλωτό γεωτρύπανο Yavuz η Τουρκία θα στείλει το νέο πλωτό γεωτρύπανο «Κανουνί» [στα ελληνικά σημαίνει «Νομοθέτης»] νότια της Κρήτης και ανοικτά της  Λιβύης», τονίζεται στο άρθρο.

Να θυμίσουμε και την ύπαρξη του γεωτρύπανου «Φατίχ», το οποίο αυτή την στιγμή εκτελεί έρευνες στην Μαύρη Θάλασσα.

Η Sabah αναφέρει ακόμη ότι η Άγκυρα μελετά το ενδεχόμενο κατασκευής αγωγού που θα μεταφέρει από τα κατεχόμενα στην Τουρκία και από εκεί στην Ευρώπη αποθέματα υδρογονανθράκων από τα κατεχόμενα της Κύπρου.