Όλα στον αέρα για το άνοιγμα της αγοράς – Καμία συζήτηση για ημερομηνία από την Πελώνη

Όλα στον αέρα για το άνοιγμα της αγοράς - Καμία συζήτηση για ημερομηνία από την Πελώνη

Όλα στον αέρα για το άνοιγμα της αγοράς - Καμία συζήτηση για ημερομηνία από την Πελώνη

Μετά τα 3.215 κρούσματα τους 46 νεκρούς και τους 445 διασωληνωμένους η κυβερνητική εκπρόσωπος εμφανίστηκε κάτι παραπάνω από συγκρατημένη όσον αφορά στο πότε θα μιλάμε για άνοιγμα δραστηριοτήτων και χαλάρωση του lockdown.

Η κα Πελώνη εμφανίστηκε στον ΣΚΑΙ ιδιαίτερα συγκρατημένη λέγοντας ότι δεν είναι  της παρούσης αυτή η συζήτηση. Πρόσθεσε ότι υλοποιείται ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης καθώς παραμένει και θα παραμένει για τις επόμενες δέκα ημέρες η πίεση στο σύστημα υγείας, ενώ έχει καταρτιστεί οδικός χάρτης για την επόμενη ημέρα, χωρίς συγκεκριμένες ημερομηνίες γιατί όλα είναι υπό αίρεση.

Για το σχέδιο έκτακτης ανάγκης αναφέρθηκε στη συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα και διαβεβαίωσε ότι θα ληφθεί όποια απόφαση πρέπει να ληφθεί για την αύξηση κλινών. Ωστόσο όπως είπε όσες κλίνες και αν προστεθούν στο ΕΣΥ, αν δεν περιορίσουν όλοι τη διασπορά του ιού με τη συμπεριφορά και τη στάση τους, δεν θα μειωθεί το επιδημιολογικό φορτίο.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος ρωτήθηκε και για την 25η Μαρτίου και εάν θα γίνει φέτος παρέλαση. Είπε, ότι υπάρχει οργάνωση για τη συγκεκριμένη ημέρα, ωστόσο δεν θα ήθελε να πει περισσότερα.

Απηύθυνε έκκληση σε όλους να δείξουν ψυχραιμία, να μην χυθεί η καρδάρα με το γάλα σε αυτή την τελευταία προσπάθεια, ώστε από το τέλος Μαρτίου να μπορέσει η χώρα να περάσει στην επόμενη φάση.

To άρθρο Όλα στον αέρα για το άνοιγμα της αγοράς – Καμία συζήτηση για ημερομηνία από την Πελώνη δημοσιεύτηκε στο NewsIT .