Αχτσιόγλου: Αυταρχισμός και αλαζονεία της κυβέρνησης η απόφαση για τα αναδρομικά

«Η απόφαση είναι πολύ σαφής, λέει ότι οι περικοπές που έγιναν από τον κ. Βρούτση υπουργό της κυβέρνησης Σαμαρά το 2012, είναι αντισυνταγματικές. Ότι ο νόμος του ΣΥΡΙΖΑ, η ασφαλιστική μεταρρύθμιση, ο νόμος Κατρούγκαλου όπως ονομάστηκε θεράπευσε αυτή την αντισυνταγματικότητα από τον Μάρτιο του 2016. Οφείλονται δηλαδή αναδρομικά στους συνταξιούχους από τις περικοπές που έγιναν από τον κ. Βρούτση. Η απόφαση της κυβέρνησης δεν θίγει απλά τα δικαιώματα των συνταξιούχων, αλλά ενέχει κι έναν αυταρχισμό και μια αλαζονεία. Λέει ουσιαστικά στους συνταξιούχους ότι ενώ σας οφείλω 4, είναι ενδεικτικό, σας δίνω 1 και τα υπόλοιπα τρία διαγράφονται», σημείωσε η Έφη Αχτσιόγλου.
Αχτσιόγλου: Δεν υπάρχει ταβάνι δαπανών

Παράλληλα, σε παρατήρηση αναφορικά με τα επίπεδα των οικονομικών δυνατοτήτων του κράτους, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι με την άρση του συμφώνου σταθερότητας η χώρα μπορεί να δαπανήσει χωρίς πλαφόν. «Η κυβέρνηση είπε ότι οι συνταξιούχοι δεν δικαιούνται κάτι άλλο. Παραβίασε την απόφαση του ΣτΕ και προέβλεψε στο νόμο της όρο, ότι θα λάβετε αυτά και τίποτα άλλο. Δεν είπε ότι δεν φτάνουν τα χρήματα, αλλά ότι ‘αυτό θα κάνω γιατί αυτό είναι το σωστό’, δηλαδή ψέματα.

Το 2020 το σύμφωνο σταθερότητας έχει ανασταλεί, δεν έχει ταβάνι δαπανών η χώρα, μπορεί να δαπανήσει χωρίς να έχει κάποιο όριο. Το ερώτημα είναι ερώτημα ρευστότητας, μπορούμε αλλά έχουμε να δαπανήσουμε;», τόνισε.

Η κ. Αχτσιόγλου υποστήριξε, επίσης ότι η κυβέρνηση μπορεί να πάρει χρήματα από το μαξιλάρι ασφαλείας που άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ και κατηγόρησε τον Πρωθυπουργό ότι δεν δαπανά χρήματα για την στήριξη της πραγματικής οικονομίας. «Η κυβέρνηση δεν δαπανά για να στηρίξει την πραγματική οικονομία, τους μισθούς των εργαζομένων, έχουμε ραγδαία πτώση στα έσοδα. Τα επιδόματα δεν στηρίζουν την Εργασία, ήταν αντίδωρο στις αναστολές, υιοθετεί υφεσιακή πολιτική. Η Ελλάδα θα έχει μια παρατεταμένη ύφεση, έχουν γίνει οι επιλογές που της δίνουν διάρκεια», κατέληξε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
Πηγή: iefimerida.gr