«Αποφάσισα να ζήσω ελεύθερος αλλά δεν το συστήνω σε πολλούς. Η μοναξιά είναι σκληρή παρέα»

Ο Ρένος Χαραλαμπίδης στη νέα τηλεοπτική συνέντευξη που έδωσε στην εκπομπή «Αυτός και ο Άλλος» ήρθε αντιμέτωπος με παλιές φωτογραφίες, δεκαετιών, στις οποίες χορεύει καλαματιανό σε έναν γάμο. Από τότε άκουσε πολλές φορές «και στα δικά σου», αλλά δεν έφτασε ποτέ κοντά στο να παντρευτεί και ακόμα και οι γονείς του, κάποια στιγμή, αποδέχτηκαν την εργένικη κατάστασή του.

«Η μητέρα μου, που είναι 83, μου έδωσε μια συμβουλή. Μου λέει Ρένο μου, έχουμε καταλάβει πια τι παιδί έχουμε κάνει. Θέλω μόνο μια χάρη. Θα βάλεις λίγα λεφτά σε ένα γηροκομείο, να ξέρουμε ότι έχεις να πας σε γηροκομείο στα γεράματα».

Όταν ο 50χρονος ηθοποιός και σκηνοθέτης ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους πώς νιώθει για την επιλογή του να απέχει από το μοντέλο «γάμος και παιδιά», σχολίασε πως «ένα στοιχείο ωριμότητας στον άνθρωπο είναι να ξέρει ότι οι επιλογές πληρώνονται. Αποφάσισα να ζήσω ελεύθερος. Αυτό έχει ένα τίμημα, το οποίο μάλλον θα πληρωθεί στα γεράματα. Δεν το συστήνω σε πολλούς βέβαια, γιατί η μοναξιά είναι σκληρή παρέα. Αλλά σε οδηγεί σε μονοπάτια φιλοσοφίας, δηλαδή αναγκάζεσαι με τον εαυτό σου να μη λες ψέματα. Βέβαια έχει και δύο μικρά δώρα, που είναι η γαλήνη και, ας πούμε, η ελευθερία».