Δ.Σαρηγιάννης: Τα μέτρα-lockdown για τους εμβολιασμένους θα παραμείνουν τουλάχιστον μέχρι τέλος Ιανουαρίου

Ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του ΑΠΘ Δημοσθένης Σαρηγιάννης υποστήριξε ότι σύμφωνα με τα μοντέλα του τα μέτρα που έχουν επιβληθεί για τους εμβολιασμένους θα παραμείνουν τουλάχιστον έως τις 30 Ιανουαρίου. 

Όπως όλα δείχνουν οι υποσχέσεις της κυβέρνησης (κυρίως του Α.Γεωργιάδη) ότι τα μέτρα που επιβλήθηκαν στην εστίαση και στον αθλητισμό θα διαρκέσουν δύο εβδομάδες και μετά οι εμβολιασμένοι θα είναι ξανά ελεύθεροι αποδείχθηκαν… απάτη, καθώς σύμφωνα με τον Δ.Σαρηγιάννη δεν θα πρέπει να αρθούν πριν τις 30 Ιανουαρίου, γιατί αλλιώς οι προβλέψεις που έχει δώσει για την πανδημία δεν θα επιβεβαιωθούν και τα πράγματα θα είναι χειρότερα.

«Για να επιβεβαιωθούν οι προβλέψεις των μοντέλων θα πρέπει τα μέτρα που έχουν επιβληθεί να διατηρηθούν έως τις 30 Ιανουαρίου», είπε χαρακτηριστικά.

Να θυμίσουμε ότι όπως αναφέραμε στο pronews.gr οι δηλώσεις των κυβερνητικών, αλλά και η απόφαση για επίδομα ύψους 534 ευρώ (δηλαδή για έναν μήνα) στην εστίαση, δείχνουν ότι τα μέτρα-lockdown για τους εμβολιασμένους θα παραμείνουν για τουλάχιστον έναν μήνα.

pronews