Διακόπηκε για λίγο η συνεδρίαση για Παπαγγελόπουλο -Σάλος με χυδαία χειρονομία βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ

Θύελλα με το «καλημέρα» στην Ολομέλεια της Βουλής, όπου ξεκίνησε η συζήτηση για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Μάρκου να βγαίνει εκτός ορίων, κάνοντας μια άσεμνη κίνηση που προκάλεσε αντιδράσεις.

Όλα ξεκίνησαν όταν στο βήμα ανέβηκε ο βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Βασίλης Κεγκέρογλου. Ο Κώστας Μάρκου γύρισε τότε και είπε δυνατά:

«Τι να μας πει; Τα ίδια που είπε και ο Θανάσης Πλεύρης».

Στην πτέρυγα του ΚΙΝΑΛ ακολούθησε αναταραχή και προκλήθηκαν αντιδράσεις.

«Δεν μπορείς να απαξιώνεις τον Κεγκέρογλου εσύ που ο πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ κ. Παπανικολάου σε κατήγγειλε επώνυμα για διαπλοκή όσο ήσουν στην επιτροπή για τους γενικούς γιατρούς» του απάντησε ο βουλευτής Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

Ο Κώστας Μάρκου απάντησε με μια άσεμνη χειρονομία λέγοντάς του «τι να πείτε εσείς στο ΚΙΝΑΛ που σας έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ την κ@@@@α σας ανοικτή …να» κάνοντας και την αντίστοιχη κίνηση. Αμέσως ξεσηκώθηκε θύελλα αντιδράσεων στην αίθουσα της Ολομέλειας με όλους τους βουλευτές του ΚΙΝΑΛ και της ΝΔ να σηκώνονται όρθιοι και να διαμαρτύρονται έντονα για την απαράδεκτη αυτή κίνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες ακολούθησε πανδαιμόνιο. Ο Δημήτρης Μαρκόπουλος της ΝΔ φώναζε «Ντροπή σας, είστε πολιτικοί αλήτες», ο Βασίλης Κικίλιας «δεν ντρέπεσαι ξεφτιλισμένε», ενώ και κάποιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σηκώθηκε και έβρισε τον συνάδελφό του λέγοντάς του «είσαι νούμερο, ηλίθιε».

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι κύριοι Τζανακόπουλος, Μεϊκόπουλος και Αβραμάκης προσπαθούσαν να ηρεμήσουν τα πνεύματα, ενώ η Ολγα Γεροβασίλη είχε ανεβεί στο προεδρείο με τον προεδρεύοντα Θανάση Μπούρα και συμφώνησε να βγει εκτός της αίθουσας ο Κώστας Μάρκου αλλά και να ζητήσει συγνώμη ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος αφού εξηγήσει τι συνέβη.

Ο προεδρεύων της Βουλής ζήτησε από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να αποχωρήσει από την αίθουσα, τον ανακάλεσε στην τάξη και όταν εκείνος αρνήθηκε αποφάσισε να διακόψει τη συνεδρίαση μέχρι να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μάρκου κατά τη σημερινή συνεδρίαση. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ
Ο έντονος διάλογος του Μάρκου με την Γεροβασίλη
Η Ολγα Γεροβασίλη, από την πλευρά της, ζήτησε και εκείνη από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να αποχωρήσει από την αίθουσα. Σύμφωνα με πληροφορίες η Ολγα Γεροβασίλη πλησίασε τον κ. Μάρκου και του είπε «βγες έξω τώρα». Εκείνος της απάντησε «όχι δεν θέλω να βγω, με προσβάλλουν», με την Ολγα Γεροβασίλη να επιμένει και να του λέει σε έντονο ύφος «όχι θα βγεις έξω τώρα, θα ακούσεις τι λέω εγώ». Μάλιστα, η κυρία Γεροβασίλη γύρισε και προς άλλους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που ήταν έτοιμοι να πάρουν επάνω τους τον καβγά ζητώντας τους να καθίσουν όλοι κάτω τώρα για να τελειώσει εδώ η ιστορία.

Αρνείται ότι έκανε τη χειρονομία ο Μάρκου
Ο Κώστας Μάρκου από την πλευρά του αρνείται ότι έκανε τη χειρονομία και υποστηρίζει ότι ο διάλογος με τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο είχε ως εξής:

Μάρκου (την ώρα που ανέβαινε ο Κεγκέρογλου στο βήμα της Βουλής): Τι θα πει; Τα ίδια που είπε ο Πλεύρης.
Κωνσταντινόπουλος: Μιλάς κι εσύ που είσαι στη διαπλοκή; Έχω ράμματα για τη γούνα σου.
Μάρκου: Μιλάτε εσείς σε εμάς για διαπλοκή που είστε ανοικτοί.
Αδειασε τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ η Γεροβασίλη
Παρόλα αυτά τον Κώστα Μάρκου αδειάζει και ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ καθώς από το κόμμα επιβεβαιώνουν ότι ο βουλευτής τους έκανε τη χυδαία αυτή χειρονομία.

Πώς περιγράφουν από τη ΝΔ το περιστατικό
Περιγράφοντας από τη ΝΔ το περιστατικό αναφέρουν ότι όταν ο Βασίλης Κεγκέρογλου πήγε να μιλήσει στο βήμα του ομιλητή, ο Μάρκου του ΣΥΡΙΖΑ άρχισε να βρίζει. «Τι να πει αυτός. Τα είπε η ΝΔ», φέρεται να είπε ο κ. Μάρκου. Εκείνη τη στιγμή ο Οδυσσέαςς Κωσταντινόπουλος τού θύμισε τις επιτροπές για τους γιατρούς που είναι ανοικτές ως προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Ο Μάρκου συνέχισε, κάνοντας και τη σχετική χειρονομία «τι να πείτε εσείς στο ΚΙΝΑΛ που σας έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ την κ@@@@α σας ανοικτή …να. Την περασμένη εβδομάδα ο Πολάκης φώναζε “άντε να γλείψεις καμία τρύπα”».

Μετά το περιστατικό ο προεδρεύων, Θανάσης Μπούρας επέβαλε στον κ. Μάρκου το πειθαρχικό μέτρο της αποβολής από την αίθουσα της Ολομέλειας.

Πηγή: iefimerida.gr